CNC Kontrol Kartı, Step Motor, Sürücü Seçimi

EmreAKTAS

Üye
Katılım
16 Mar 2012
Mesajlar
84
Puanları
1
Arkadaşlar Merhabalar Forumunuza yeni üyeyim ve mükemmel bilgiler var diğer konulara bir göz attım fakat istediklerimi tam olarak bulamadım.
Cnc Router yapmak istiyorum ilk başta hobi olarak daha sonra ticari olarak düşünebilirim.
günlerdir internette araştırıyorum ve eminimki benim gibi arakdaşlarda vardır.
Yapmak istediğim cnc ile ahşap işlemek istiyorum (X,Y,Z) fakat nasıl bi kart, nasıl bir step motor nasıl bir sürücü kullanmam gerektiğini bulamadım tabi bir kaç bilgi edindim mesela kontrol kartımın microstep özelliği olmalı bu konuda bana yardımcı olabilirseni çok sevinirim biraz da maddiyatı düşünüyorum elektronik aksam için 700 800TL geçmemeliyim. ve yapmak istediğim makinenin ebatları 130 * 100

Bulduğum örnek kart ve sürücü

http://www.teknoelektronik.com/pcb.htm işimi görürmü ve bunu aldığım taktirde 3 adet step motor sürücüsüne ihtiyacım oldugunu biliyorum bana önerilen M542 modeli ve fiyatı 115 euro bana biraz pahalı geldi.

Yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim.
 
sanırım seçim konusunda yardımcı olucak arkadaş yok...
 
üstad ilgilenip cewap verdiğin için çok teşekkür ederim peki bu motorları kullanırken bi sürücüye ihtiyacımız yok mu yada akım sınırlayıcı gibi bi devreye ?
 
Yapmak istediğin makine 130x100 bu ebattaki makinenin hareketlerini sağlamak için Basit sürücü ve motorlar kullanamazsın.veya kullanırsın verim alamazsın.sana önerilen M542 doğru seçim. buna uygun motoruda temin edersen bu ebatlardaki cnc yi çalıştırabilirsin..
Sana özel mesaj attım.
 
mesajın için teşekkür ederim tekrar dönemedim yeni üyeyim msnden ekledim fakat online değildiniz. ilginiz için teşekkür ederimm.
Başka öneri sunabilecek yarum yapabilecek çözüm sunabilecek arkadaşlar varsa çok sewinirimmm.

@turgut94 arakdaşım özelden telefonu gönderebilirsen aramak istiyorum seni
 
Sevgili gkay sana birkaç sorum olacak,bu kullandığın pantera sürücü allegro chipleri mi kullanıyor?birde sürücü 3 A gözüküyor,kullandığın motorda 3 A. Şimdi sürücü 3A olunca tek eksen için mi 3 A çıkış verebiliyor acaba?3 eksenin aynı anda çalıştığını düşünürsek 9 A. gibi bir akım çıkıyor ortaya,eğer tb6560 kullandıysanız pantera ile 6560 ı kıyaslayabilir misiniz,hangi kartı alacağım konusunda hala kararsızım.Bu arada Emre arkadaşım senin başlığın altına sordum sorularımı kusuruma bakma ,sonuçta hepimiz bilgi sahibi oluruz.saygılar.
 
@freedom33 kardeşim olurmu ne demek konu başlığım özelikle yazdım benim gibi kararsız arkadaşlar var diye burda bilgili üstadlarımızdan bilgilerini baylaşmalarını bekliyorum detaylı anlatabilirsiniz arakdaşar çok senirim hürmet kalırım.
 
Sevgili gkay sana birkaç sorum olacak,bu kullandığın pantera sürücü allegro chipleri mi kullanıyor?birde sürücü 3 A gözüküyor,kullandığın motorda 3 A. Şimdi sürücü 3A olunca tek eksen için mi 3 A çıkış verebiliyor acaba?3 eksenin aynı anda çalıştığını düşünürsek 9 A. gibi bir akım çıkıyor ortaya,eğer tb6560 kullandıysanız pantera ile 6560 ı kıyaslayabilir misiniz,hangi kartı alacağım konusunda hala kararsızım.

freedom33 arkadaşım, kullandığım karttaki entegrelerin isimleri silinmiş geliyor ama internette hafif bir araştırma yaptığınızda entegrelerin fiziki tiplerinden Sanken(yeni firma Allegro galiba) firmasının SLA**** (adını verirsem kartı yapan kişiye ayıp olur) tipi entegre olduğunu görüyoruz. 3 Amper de haklısın. Tek eksen 3 A akım veriyor. 3 eksende 9 amper ediyor doğru söylüyorsun. Pantera ile TB6560 kıyasladığımda ben Pantera derim. Mikrostep özelliğide var. Makinemi şu ana kadar kesintisiz olarak 1 saat 50 dakika kadar kullandım ve hiç adım kaçırmadı. Step motorlarımın sıcaklıkları da gayet normal. Güç kaynağım ise önceleri Hazır aldığım şu SMSP dedikleri tipten 14.2 Amperdi ama onu değiştirdim şimdi ise kendi sardığım 220V/24V 250Watt trafoya Hazır Köprü Doğrultucu ve kondansatör bağlayarak elde ettiğim bir güç kaynağı. İyi çalışmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst