serkank
Üye
Merhaba arkadaslar CNC yapımı ile ugrastıgımı sanırım biliyorsunuzdur ..
CNC kontrol kartının programı ile ugrasıyorum.
bir suredir Piclerle Stepmotor kontrolu uzerinde Denemeler yaptım.
Bilgisayar similasyonu uzerinden Picte Kod Cozucu yapımı ile ilgili denemeler yaptım.
Kontrol kartı programını Duzenlemeye baslıcam ve bastan cok ugradtıracak hatalar yapmak istemiyorum bununla ilgili bazı sorularım olucak..
G-code - Wikipedia, the free encyclopedia
Yukarıdaki adreste GCode ları listesi verilmis.
Fakat Gcodeları ile hic ugrasmadıgımdan ve burdaki yazıdada aradıgım bilgiler olmadıgından sizin yardımcı olacagınızı umuyorum..
1 ) Bu linkte belirtilen Letter Adresses baslıgında bulunan A,B,C,D...W,X,Y,Z
gibi Kodlar hangi tip degerler alıyor ? Float,integer , Byte ,Word ? veya reel sayı , tam sayı .... gibi..
2 ) G17 XY , G18 ZX , G19 YZ Seçimi diyor. Fakat Ornek bir G Koduna baktım G17,G18,G19 Kullanmadan direk G0,G1 ile Kordinat veriliyor yani ornek
N60 G1 Z-2.306 F100
N65 G1 X12.895
N70 G1 X12.901 Z-2.277
O zaman neden G17,G18,G19 Kodları var veya Tam olarak ne işe yarar ???
CNC kontrol kartının programı ile ugrasıyorum.
bir suredir Piclerle Stepmotor kontrolu uzerinde Denemeler yaptım.
Bilgisayar similasyonu uzerinden Picte Kod Cozucu yapımı ile ilgili denemeler yaptım.
Kontrol kartı programını Duzenlemeye baslıcam ve bastan cok ugradtıracak hatalar yapmak istemiyorum bununla ilgili bazı sorularım olucak..
G-code - Wikipedia, the free encyclopedia
Yukarıdaki adreste GCode ları listesi verilmis.
Fakat Gcodeları ile hic ugrasmadıgımdan ve burdaki yazıdada aradıgım bilgiler olmadıgından sizin yardımcı olacagınızı umuyorum..
1 ) Bu linkte belirtilen Letter Adresses baslıgında bulunan A,B,C,D...W,X,Y,Z
gibi Kodlar hangi tip degerler alıyor ? Float,integer , Byte ,Word ? veya reel sayı , tam sayı .... gibi..
2 ) G17 XY , G18 ZX , G19 YZ Seçimi diyor. Fakat Ornek bir G Koduna baktım G17,G18,G19 Kullanmadan direk G0,G1 ile Kordinat veriliyor yani ornek
N60 G1 Z-2.306 F100
N65 G1 X12.895
N70 G1 X12.901 Z-2.277
O zaman neden G17,G18,G19 Kodları var veya Tam olarak ne işe yarar ???