Cnc iskelet hakkında

Katılım
2 Ağu 2019
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
48
Merhaba Arkadaşlar
3 eksen 60x60 çalışma alanına sahip cnc router yapmak istiyorum sizce hangi ebat ta sigma profil kullanmak gerekir
 
Selam bence once cizim yapip başlamalı sınız
20x20 ilede yapilir 30x30 ilede
50x50 kare profillede bukum sac ilede vss.
Önemli olan nasil bir makina yapilacagidir
Tabii burada etken madde makina ile ne işleneceği
Bu secim belli ise buna bagli bir tasarimda mevcut olmali
Sorunuzdan anlasilan ise tasarim olmadigi
Aslinda soru soyle olsaydı
1.15mm arasi alum yada ahsap veya plastik islemek icin bir cnc router tasarlamak stabil rijit bir makina olmasi icin nasil bir kizaklama düşünmeliyiz olmalıydı
Birde işin para bolumu var en onemli olan kısım
Bu yazdıklarımı yanlış anlamayın tamamen size yönelik bir yazıdır amac ise gereksiz zaman.para.kafa agrisindan kurtarmak


Bu arada biraz makina ile tecrubelerinizden bahsedermisiniz
Saygılarımla
 
Ben 45x45 sigma ile 60x40cm tabla alanına sahip bir router yapıyorum ve sıkıntısı yok.Lakin bu birazda işlemek isteidiğiniz malzeme ile alakalı ne işleyeceksiniz?
 
Özür dilerim biraz kısa ve hızlı özet geçtim.
Ahşap ve alu isleyecegim alu 10 mm civarında max amacım mekanik aksamda titreme gibi sorunları en başta düşünmek. Birde kayar tablali değilde tabla nın sabit olmasını düşünüyorum maddi kısmına gelince malum ekonomik durumlar daha da kötüye gidiyor fakat hayallere hemen engel koymak istemiyorum. Bu proje 2 senedir aklımda olan birşey autocad de 3D çizimlerini ve olculendirmesini yapmıştım bu sene hep şehir dışında olduğumdan konuya fazla egilemedim kendim Elk zayıf akım ustasıyım aklınıza ne gelirse hepsini yapmaktayım örnek verecek olursak cctv yangın network tel santrali fiber sonlandırma tv Prof ses sistemi vs.
Bu projeden önce ahşap için çok amaçlı bir çalışma tezgahı yaptım bu tezgah ile ahşap kesimi her türlü mm lik derecelerde kesme işlemi kıl testere ve freze işlemlerini katlanabilir olarak tek bir masada yapıyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,160
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst