CnC için Servo Motor yapımı

Tiksinicek okadar cok sey varken...böyle bişiye tiksiniliyorsa..o zaman içsel setuplara bakmak lazım.. Bir yazıyı yazan kişi o yazdığını hangi duygularla yazdı....belki tahmin edilebilir veya tahmin edilemez..ama...şu kesin...okuyan hangi duygularla okuyorsa içteki etkiside sonra dışa vurumuda öyle oluyor..belki yanyana konuşulsa bu kadar rahatsız olmayabiliriz..yüzümüz ve mimiklerimiz bu engelleyebilir.. Ama okurken içe bakmak lazım..

Hayırla amel etmek lazım.hayırla düşünmek iyiye yormak lazım.. bi avuç adamız..tiksintiler gıcıklıklar. Kavgalar laf sokmalar... Geçmiş dönemde hatırlarsınız... yaşını başını almış adamların çekişmeleri.doğru yanlış herkese göre değişir..ama yararlı oldumu. olmadı..kimseye bu durum yaramadı kim kazandı. Kimse..

Yaradan bizi birimizle olan davranışlarımızdan imtahan etmekte..
Bir coğumuz birbirimizi görmedik sadece burdan yaşıyorum yakın gördüklerimizle telefonlaşıyoruz..
Bence hep birlikte bir konu açalım başlıkta gıcıklıklarımız olsun.. birbirimizin rahatsızlık duyduğumuz seyleri yazalım..bu sekilde birbirimize verebileceğimiz en güzel hediyeyi vermiş oluruz.. belki fark etmediğimiz ve rahatsızlık verdiğimiz ne varsa bir birimizle paylaşmış oluruz.. Bu sekildede görmediğimiz eksiklerimizi görüp dünyayı daha az rahatsız eden varlıklar olarak yazarız...

Yaradanında istediği bu değil mi....

açık ve net içimden geçen duygu bu sorun mu var ?
 
Bayrampaşa da Cnc torna ve freze satışı yapılan bir bölge var.Orada kurulu bir çok firmanın kökeni senin tiksindim dediği tezmaksan dan geçmiştir.
 
Hala büyükler ve cok nazikler özellikle teknik servisteki arkadaslar cok yardımcılar..
 
senin yüzünden tiksindim. her yazdığın postun içinde mutlaka en az 1 kere tezmaksan geçiyor..


doğrudur zaten hiç tanımıyorum kendilerini. hatta dünyanın da en büyüğü olabilir ama işte yukarıda dediğim gibi tiksindirdi birisi :D
Tiksindirecek ne yaptım?Seninle atışmamızın en çok nedeni servo motor step motor davası Cnc ciyim diyorsun step motoru öğüyorsun.Tanesi 50- 100 dolara satılan motoru tanesi 1000 dolara satılan motorla bir tutuyorsun.
Ben tezmaksan da çalıştım ve orada servo motorları,Cnc kontrol ünitelerini gördüm Fanuc,Siemens ve mitsubishi nin ne kadar önde ve pahalı olduğunu gördüm. Burada step motorlarla bir konu olduğunda sesim çıkmaz ama biri step motor mu servo motor mu diye sorarsa cevap veririm.Veya mach3 mü Cnc kontrol ünitesimi derse yine ona cevap veririm.Yani tiksindirecek ne var?Step motor hakkında şüphelerim vardı ama bu forumda ve yaptığım araştırmalarda öğrendim ki amatör tezgahlarda kullanılır.Ama sen inadına profesyonel işler de de kullanılır diyorsun sana örneklerle ispatladığım halde!Neyse sen tiksinmeye devam et.
 
birincisi ben step motorla servo motoru bir tutmadım. kim bir tutuyorsa bu işi bilmiyordur.
ikincisi step motor ile neden proff ürünler elde edemeyelim ?? in peşindeyim ben (limitlerini bildikten sonra)
üçüncüsü bu yukarıdaki yazdıklarımla ilgili bir tiksinme değil benimkisi. her mesajında bir tözmöksan dedikce senden ve o firmadan uzaklaştırıyosun beni. ben senide tanımam etmem ama devamlı üstüne vura vura söyledikce bi geri çekilme oluyor bende :D daha açık nasıl yazabilirim kendimi bilemiyorum.
 
Sakin yahu.

Tezmaksan makinelerini kendi mi üretiyor yoksa ital mi ediyor?
 
Sakin yahu.

Tezmaksan makinelerini kendi mi üretiyor yoksa ital mi ediyor?
Evet Sakin,, Ecnebiler üretiyor abü, ithalatcı, geneli çekikgözlülerden
Bide barnah basmadan edemeyeceğim,
@c.berkan ve @asenyurt atışmasına fikrimi söylemek istiyorum,
Tezmaksan köklü kuruluş, sektöre hakim, engin, bilgin vs.vs. tamam kabul abicim,,, de... hiçkimse nerde çalıştığını ne iş yaptığını söylemiyor, sadece tecrübelerini yazıyor-çiziyor, paylaşıyor. İnsanlar bukadarını biliyor. İş başvurusunda değilsin ki abicim referans olsun, bırak çalıştığın yer sende kalsın, her satırda firmanın ismi illaki geçiyor, hakketten firmanın ismini eskittin. haftada 3 gün önünden geçiyorum, yol değiştirecek hale geldim.
Vakti zamanında bazı arkadaşlar malzeme satan firmaları tavsiye ettiği için bi araba laf yedi, ''firma seninmi'', ''yüzde kaç komisyon alıyon'' vs.vs.
''Ben tezmaksanda çalışırken'' çok servo step cnc.......,
yerine.
-bunca zaman içinde çok servo step motor cnc söktüm
-yıllardır çok servo step motor cnc taktım
-daha öncede çok servo step motor cnc baktım, döktüm, kırdım.
-40 yıldır bu işi yapıyorum, hiieyytt mamçakoğlu Cüneyt geldi savulun,

Son satırı ekledimki, maksadımız gönül kırmak değildir belli olsun.
 
Bir şirketin adının defalarca tekrarlanması doğru olmayabilir.

Bu tekrarı yapan arkadaşa, doğru bulmadığını anlatan bir cümle yerine hakaret de içeren çok sayıda mesaj atılması doğru mudur?

Bu forumun sadece teknik bilgilerin paylaşıldığı bir ortam olması gerektiğini düşünüyorum. Bilgisini paylaşmaya gönüllü kişilerle daha iyi makina ve iş üretimini sağlamaya hizmet etmeli.

Konu dışına çıkılırsa herkes kendi duygu ve düşünceleri foruma yansıtırsa insanlar birbirine düşer forum da bir işe yaramaz hale gelir. Çok sayıda insan burada yazıyor belki de daha çoğu ise sadece okuyor ve her birimiz de çok farklıyız. Bu nedenle kullandığımız dil bile belirli bir saygı çerçevesinde olmalı. Yakın arkadaş ortamında kullandığımız dili burada kullanmamız da doğru olmayacaktır.

Hoşgörümüzün daha fazla olması dileği ile bitireyim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,239
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst