CNC için kesici uçlar hakkında

Sadece %20 gumruk vergisi odemel yetmiyor.. yaptiginiz alışveris tutarindan fazla garip ucretler karsiniza çıkar.
 
Siparişinizi getiren kargo şirketlerinin de tahsil ettikleri belli ücretler vardır ancak bunlar 30€ ve altı ürünler için geçerli değildir. 30€ ve 1500€ arasındaki eşyalar içinse ilk 3 gün için ardiye ücreti alınamaz. Diğer yandan 4458 Sayılı Gümrük Kanunu’nun 127.Madde’sinde yapılan değişiklik gereğince hızlı kargo şirketlerinin müşavirlik hizmetleri, ordino, terminal, vb. isimler altında ücret talep etmesi mümkün değildir.

Ayrıca bazı ürünler için özel olarak ödenmesi gereken vergiler vardır. TRT Bandrol vergisi de bunlardan biridir. Radyo, televizyon gibi yayın alabilen cihazlardan TRT bandrol payı alınır.

Diğer taraftan paketinizin içinin açılıp gümrükte incelenmesi durumunda 2-3 tl civarında gümrük inceleme payı alınacaktır. Bu pay PTT görevlisi tarafından sizden tahsil edilecektir.
 
Örneğin "China Post Registered Air Mail" ile getirsek ne yapılması gerekir? Gümrük komisyoncusu ile çalışmak zorunda mıyız?
 
Ne ile geldiği onemli değil. Gümrük vergisi ödenmesi gereken bir ürün alıyorsanız veya gümrüğe takilmadan geçemeyeceğini düşündüğünüz ürünü eger vergi vs diger masrafları ödemeyi kabul ediyorsanız. Ithalat yapan bir şirket uzerinden almaniz işlerinizi kolaylaştırır.
 
hayır..

milli posta ile gelen ürün, bedeli yüzünden gümrüğe takılırsa ürünün bedelinin yüzde yirmisini ödersiniz.
eğer dhl gibi özel şirketler ile getirtirseniz ürününüzü bu adamlar ürünü kesinlikle gümrük incelemesine sokarlar.
ayrıca unutmamak lazım milli posta ile gelen kargoların hepsinin gümrüğe takılacağı anlamına gelmez. şansınız varsa takılmayabilir de.

ptt ile gelen ürünün gümrük prosedürü ise,
önce takip numarasından takip ediyorsunuz gümrüğe çağırılıyorsunuz.
giderken aldığınız kredi kartı ekstresini ve alınan ürünün linkini gösteren bir çıktı götürüyorsunuz.
zaten gümrük bedelini hesaplayıp hemen orada ödeyip ürünü alıyorsunuz.
eğer itiraz ederseniz ürünü geri yolluyorlar. sonra uğraş dur..
 
Tam anlayabilmek için soruyorum;
Milli postadan kastınız örneğin Çin, Singapur postaları gibi.
Milli postalar ile PTT ise farklı uygulamalara tabi.
 
Milli posta dediği bizdeki PTT muadili olanlar. Benim de ilk tercihim bu yönde oluyor.

Ne yapıyorsanız yapın, DHL'e bulaşmayın.

Fedex fena değil ama. DHL kadar kıl değiller. Yok "bu ürün ticari, teslim edemeyiz" gibi muhabbetlere girmiyorlar. Türkiye'ye girdikten sonra gümrük vergisini hesaplayıp paketinizi buradaki yerel kargo firmalarına teslim ederler. O kargo da kapınıza kadar getirip vergisini aldıktan sonra teslim eder.
 
Bilgisi, deneyimi olan varsa tam prosedürü öğrenmekte fayda var.
malesef sizi arayıp ulaşmıyorlarda takip edip ukim e girip çıktı ise siz gümrük servisini arayınca paketiniz burda gelip ücretini ödeyip alabilirsiniz diyorlar. kaldığı süre zarfında cüzi bir depo ücreti ve hizmet bedeli kesiyorlar. bunla beraber %20 ödeyip paketinizi teslim alıyorsunuz.
ben 1300 tl tutarında bir ürün almıştım bulunduğum şehirde gümrük servisi yok (osmaniye) paket adanada Posta işleme merkezinde görünüyordu, gümrüksüz paketler adanada pim e girmeden geliyordu. iki gün boyunca telefonla zor ulaştım gümrük servisine, telefonlara bakmıyorlar (artık endişe etmeye başladım başlarına bir işmi geldi diye :) ) . kargo kısmını arıyorum gümrük servisinde diyorlar orayı arıyorum telefona bakan yok bir vesile ile iki günün sonunda telefona bakma zahmetinde bulundu beyefendi. paket burda gelip teslim alabilirsiniz dediler. vergisini hesaplayıp söyleyin para yatırayım gönderin dedim olmadı. adanaya gidip teslim aldım paketi. 260 tl gümrük vergisi 0.6 tl damga vergisi 4 tl de gümrüğe sunma ücreti aldılar.
 
adanaya gidip teslim aldım paketi.

Son değişiklikten sonra mı? Anlamak istediğim gelen malların gümrük poz numaralarının önceden faturaya yazdırılması gerekip gerekmediği? Gümrüğe giderek de olsa gümrükten bedelini ödeyip sorunsuz alabilmek iyi bir şey.

Gümrük telefonlarının açılmadığını İstanbul için de söylemişlerdi. Bu nedenle PTT'nin sitesinden kargonun gümrükte olduğunu (girdiğini) görebilmek, haberdar olabilmek önemli. Aksi takdirde bir süre bekleyip geri gönderebilir. Siz siteden gümrükte olduğunu görebildiniz mi?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,477
Kullanıcılar
449,891
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst