Cnc Engrave işleme ve Dolgu

Cam boyası denedim mi hatırlamıyorum ama oje vs denedim. İllaki bulaşıyor. Diğer yerler emiyor. Ne kadar zımparalasanda kalıyor. Baya 1mm taramak lazım. O zamanda model bozuluyor. Düz zeminin devamında radiuslar vs var.
 
Boya, ağacın damarları arasına sızacağından dolayı hep kirli duracaktır.

Önce yüzeyi mühürlemen gerekir, sonra kazıman ve en son renklendirmen.

Mühürlenen yüzey, renklendirici boyanın yayılmasını engeller. Doğay yöntem: mürrü safi sakızı, yapay yöntem: sealer, bonder, türevi her türlü yüzey doldurucular (en ucuz yöntemi: su veya tinerle seyreltilmiş meges zehirli "pu 490" neden zehirli diyorlar bilmiyorum ama kokusu böcük ilacı gibi :) )
 
Takım yulunun üzerinden birkerede permanent kalemle geç. z eksenine kalemi sabitleyip, biraz daha uzyacak iş ama belki istediğin sonucu alırsın
 
En iyi yöntem Kurt_Kurt'un dediği gibi önce yüzeyi dolgu vernigi ile doldurmak, sonra zımpara ve en son kazıma işlemi. Aksi halde o sızıntıları engelleyemezsiniz. Hatta bayanların kullandığı 50 kat, 100 kat diye vernikler var, onlar işi biraz daha kolaylaştırıyor, direkt doküyorlar malzemenin uzerine. Denemek lazım...
 
Dolgu sürmek mantıklı. Fakat şöyle bir durum var. O yüzeye komple dolgu süreceğim. Tamam sürerken yüzeyi bezle temizleyeceğim en son ama yüzeyde de az da olsa emecek. Kuruduktan sonra için renklendireceğim. Fakat o düz yüzeyde biraz emeceğinden sonrada süreceğim teak veya wax yağı farklı durabilir(bazı noktalarda).

Denemek lazım.
 
Bir lazer hevesi daha
Cnc’de 0.2 vbit gibi ılan engrave uçlarıyla 0.5 mm derinlik ile fotoğraftaki gibi logoyu line olarak işliyorum. Daha sonra logo içini su bazlı siyah boya ile boyayıp yüzeyi silmeye çalışıyorum. Fakat boya bulaşınca iz kalıyor. İz kaldıktan sonra taratayım lekeler gitsin derken sonuç bu.

Polyester de denedim. O da çok bulaşıp renk veriyor ahşaba. Sizce ne ile tertemiz renkli dolgu yapabilirim?Ekli dosyayı görüntüle 44985
Derinlik az fazla verilip şerit zımparadan geçirilebilir, dolgu vb kullanılmayacaksa.
 
Kalem ile boyama sıkıntılı gibi. gerçi kurtarır ama logo değişince patlar.
IMG_3070.JPG
IMG_3074.JPG
IMG_3073.JPG
 
"color filling engraved wood" diye google'da arama yaparsanız, yabancılar youtube'da bol miktarda video paylaşmışlar.
 
Benim uyguladığım yöntem logoyu işledikten sonra 1000 numara zımparayla damarlara dik yönde zımpara yapıp yüzeyi iyici pürüzsüzleştirmek. Boya ve vernik işinde ağaçta damara parelel zımpara yaparsanız ağaç verniği veya boyayı çok güzel emer. Zımaparayı damarlara dik yapın. Yüzey kaygan hale gelince boyayı sür ve hızlıca silin daha sonra kalın zımpara ve ince zımpara işleminden sonra temiz kalıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst