CNC DAİRE ÇİZİMİ

Evet tam olarak bu.
Eninde sonunda döve döve de olsa seve seve de olsa buralardaki her kardeşimizin bir cenecesi olacak ve çalışacak inşa Allah.
Kazım amca eksenleri kontrol eettim motorun dibinden oldugu tam tesadüf hizli ve kuvvetli geri dönüş oldugundan elle felan donserdigimde anlaşılmıyordu tam tesadüf :)
Tecrübe oldu
 
Merhaba, yuvarlak problemi bende de oluştu 4,5 nm 3 adet motor var eksenlerde. X ekseninde bulunan hareket motorunu alyanlarla söküp motor ucundaki krameyer kaplinde bosluk bulundugunu görünce tekrardan sıkıp monte ettim.
artcam vasıtasıyla çizimi gerçekleştirip mach de 5 cm capında iki adet deneme yaptım.
biri 5 mm derinlikte kanal diğeri ise 5 cm çapında alan boşaltma
malzeme çam masif panel 12 mm yuvarlak uclu kanal bıcağı kullandım.

ilerleme hızı %100 de % 70 de ve en son %50 hızlarda 18000 devirde üc denemede de yüzde üzerinden kaliteyi vermek gerekirse % 95 civarında düzgün bir halka ve daire çıkarmış bulundu.
yaklaşık 5 senedir cnc router ile imalat gerçekleştirmekteyim. kullandığınız malzemenin sert veya yumuşak oluşu, tablaya tutturuluşu, bıçaklarınızın kör veya bilenmiş olması, takımlara verilen hızlanma değerleri, kullandığınız bilgisayarın ram'i dahil aklınıza gelebilecek her şey çıkan işi etkiler.
Sorunumu bu başlık altında verilen bilgiler dahilinde giderdim. Emeği geçen herkese ilgileri için teşekkür ederim. iyi çalışmalar.
 
sistemi arduino ile yaptim duz yatay capraz cizgiyi hizli ve guzel ciziyor ama daireye ve oval yerlere gelince milim ilerleme yapiyor neyden kaynaklaniyor
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst