CNC İçin Gereken Elektrik ve Elektronik Malzemeler

Katılım
22 Eyl 2012
Mesajlar
57
Puanları
1
Yaş
63
Arkadaşlar,

Buraya ekran görünümünü aktardığım yazılım ile 2 adet servo ve 7 adet step motora kumanda etmek istiyorum. Yazılımın Türkçe ilavesi mevcut.

Bu yazılım aşağıya aktardığım kart ile 9 eksene kumandayı sağlıyor.

100 kHz maximum step frequency

  • 7 digital outputs
  • 12 us minimum pulse width
  • manual jog inputs for all axes
  • limit inputs for all axes
  • 5 general inputs
  • 8 control inputs for pendant or similar device
  • SD card support for running g-code without computer
  • control external devices with I2C protocol
  • transformation matrix
Genel Özelliklerhttp://www.robosan.com.tr/motion/usbcnc.htm9 Eksen USB Tipi CNC Kontrolörhttp://www.robosan.com.tr/motion/usbcnc.htmWindows XP, Vista veya Windows 7 işletim sistemli herhangi bir masaüstü veya dizüstü bilgisayarla kullanılabilir.http://www.robosan.com.tr/motion/usbcnc.htmPiyasadaki hemen hemen tüm sürücülerle uyumludur.http://www.robosan.com.tr/motion/usbcnc.htm9 Eksen kontrolü dışında, spindle, vakum, soğutma gibi amaçlar için kullanılabilecek harici 3 dijital çıkışhttp://www.robosan.com.tr/motion/usbcnc.htmMaksimum 100KHz Çıkış Frekansıhttp://www.robosan.com.tr/motion/usbcnc.htmMaksimum performans için ve takılma yaşamadan sürekli enterpolasyon (continuous interpolation) için tampon bellek kullanımıhttp://www.robosan.com.tr/motion/usbcnc.htmHer eksen için 2 adet (- ve + yön ) jog butonu girişleri (toplam 8 adet)http://www.robosan.com.tr/motion/usbcnc.htmHer eksen için 2 adet (- ve + sınır) limit sw girişleri (toplam 8 adet)http://www.robosan.com.tr/motion/usbcnc.htm8 adet kontrol girişi (el çarkı, acil stop..) ve genel amaçlı 5 adet giriş http://www.robosan.com.tr/motion/usbcnc.htmHer eksen için 2 adet (- ve + sınır) limit sw girişleri (toplam 8 adet)http://www.robosan.com.tr/motion/usbcnc.htmDuraklama, kaldığı yerden devam etme fonksiyonuhttp://www.robosan.com.tr/motion/usbcnc.htmLimit sw leri kullanarak otomatik referans alma özelliği (homing)http://www.robosan.com.tr/motion/usbcnc.htmYerleşik otomatik takım değiştirme desteğihttp://www.robosan.com.tr/motion/usbcnc.htmEvrensel G Code Desteği (EMC2 compatible)http://www.robosan.com.tr/motion/usbcnc.htmDXF, PLT, HPGL ve resim dosyalarından otomatik takımyolu oluşturma (2 boyutlu çizimlerde z derinliği girilebilir) ve simülasyonhttp://www.robosan.com.tr/motion/usbcnc.htmSolidCAM, MasterCAM, ArtCAM, Vectric çıktısını işleyebilme

Bu yazılım ve kart sayesinde aşağıdaki motorlara bilgisayar ile kumanda etmek istiyorum. Motorlar kendi seçimim. Mekanik aksam bakımından bu motorlar bana uygun. Kumandayı satan firmaya göre de bu sistem ile 2 adet servo ve 7 adet step motora kumanda etmek mümkün. Buna rağmen elektrik/elektronik bakımdan bir uyumsuzluk/yanlış seçim var ise uyarmanızı rica ediyorum. Motorların sürücülerini internetten toparladığım bilgilere göre kendim seçtim. Onlarda da uyumsuzluk/yanlış seçim olabilir.

2 Adet Panasonic 200 W gücünde 100V Servo motor

2 Adet Panasonic 200 W servo Sürücü input : 80-155 V output 80 V / Frekans giriş 50-60 hz, çıkış 0 ila 333 hz / input 6A, output 2.5A
1 Adet Nema34 step motor. 6A ve 8 lead wire, 1200 oz-in
1 Adet step driver 6A / 24V- 80V DC / 50 kpps / 2 Faz
6 Adet Nema 23 step motor. 3A ve 4 lead wire, 255 oz-in
6 Adet step driver 3.5A / 12V-36V DC / 1A ile 4A arası giriş / 0.5A ile 3.5A arası çıkış (frekansı yazılmamış) 2 Faz

Sistem 220 volt ev tipi elektrik ile çalışacak. Elektrik/eloktronik bilgim yok. Duvardaki prize bir kablo girecek ve sonuçta bu sistem çalışacak. Buraya yazdıklarım dışında daha nelere ihtiyaç var bilmiyorum.

Saygı ile...

 
servo motor ve sürücüden 6 adet almış bulunuyorum.
 
200 watt gücünde Panasonic servo motor ve sürücüler. 110 voltluk, bu nedenle araya çevirici gerekiyor. 50/60 Hertz. Tek faz giriş, 3 faz çıkış.

6 kit toplamı 1.030 dolar tuttu. Başka ne tür bilgi vermek gerekiyor bilmiyorum.
 
gpeker2003 Arkadaş,

İnternet üzerinden oğlumla beraber aradık. Kore'de bir firma bulduk. Eski tezgahları söküp, işe yarar kısımlarını satıyorlar. Bir miktar pazarlıktan sonra anlaştık. Firma lazım ise, oğlum eve geldiğinde ondan gerekli bilgileri alıp size aktarırım.


 
Sizden iyi olmasın bir abimiz DC servo ile özel amaçlı makine yapıyor bu sebeple öğrenmek istedim. Bildirirseniz memnun olurum. Selamlar.
 
9 eksen kontrol kartını nerden aldınız ?
 
ferhaatbeey Arkadaş,

9 eksen kontrol kartını henüz almadım. Türkiye'deki satıcısında 350 euro + KDV yani 540 dolar. Kartın üreticisi olan firmada ise nakliye dahil 270 dolar. Oradan yani Slovenya'dan alınırsa kaça mal olur bilmiyorum. Şimdilik 540 dolara razı durumdayım. Her iki fiyata da lisans ücreti dahil.
 
Bu tip konularda teknik destek imkanı, gümrük masrafları ve shipping süresini göz önünde bulundurmakta fayda var.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,129
Mesajlar
915,277
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst