CJ1M Encoder Sorunu

Katılım
17 Nis 2009
Mesajlar
202
Puanları
1
Merhaba,

CJ1M PLC'ye bağlı Easy View panel kullanıyorum, panel üzerinden encoderin pozisyonunu daha önce görebiliyordum, şimdi 0000 değeri görünüyor ve sistem de çalışmıyor. Encoder'i değiştirdim sorun yine aynı. Bu konuda ne yapmalıyım, yardımcı olur musunuz?

Şimdiden teşekkür ederim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
PLC'ye bağlanıp plc den encoderin değerini kontrol edersen sorunu daha kolay çözebilirsin.
 
PLC'ye bağlandım, online olarak sistemi görüntüledim. Fakat Omron'a hakim olmadığım için hangi parametreden ne okumam gerektiğini bilmiyorum, çok karmaşık bir yazılım.
 
Plc nin konfigrasyonunda neler kullanılmış bilmediğim için basit bir yöntemle encoderin çalışıp çalışmadığını anlayabilirsin.Easy View panelin yazılımında 000 gördüğün encoderin regısterina bak bunu omron plc'de bul buradan hem değeri kontrol edersin hem de yazılımı takip ederek encoderin çalışıp çalışmadığını anlayabilirsin.
 
İlginiz için teşekkür ederim.

Encoder - PLC ileşimini çözdüm. Daha önce taktığım encoder PNP'ydi sistemdeki encoder NPN'miş. Aynısı ile değiştirdim ve PLC'nin hızlı sayıcı girişleri LEDlerinde sayma işleminin okunduğunu gördüm.

Program içerisinden de sayma işlemi okunuyor. Ama paneldeki sorun devam ediyor, yine 0000. Ön bellekte sıfırlanmış birkaç parametre olduğunu düşünüyorum. Fakat bu konuda emin değilim.
 
boş bir network te prv komutu kullan . encoder girişini bu komutla saydır.yanlış hatırlamıyorsam A270-A271 nolu registerler den doğrudan hsc değerini okuyorsun.
koay gelsin
 
aynı plc ye bizde yazılım attık fakat encoderi okumuyor...
 
yardımmm???
 
plc program attığında settingsleri yüklemediysen hscler setli olmadığından çalışmaz fakat ledlerinden giriş olduğunu görürsün.Plc settings Built-in Input hsc 0 ve 1 set edilip edilmediğine bak.

Aşağıdaki registerlardan encoderin bağlı olduğu hsc kontrol et.Eğer buradan encoder değerini okursan ekran reğisterini rahatlıkla takip edebilirsin.

High-speed counter 0: A271 (leftmost 4 digits) and A270 (rightmost 4 digits)
High-speed counter 1: A273 (leftmost 4 digits) and A272 (rightmost 4 digits)
High-speed counter 2: A317 (leftmost 4 digits) and A316 (rightmost 4 digits)
High-speed counter 3: A319 (leftmost 4 digits) and A318 (rightmost 4 digits)
Target value comparison interrupts or range comparison interrupts can be
executed based on these PVs.
Note The PVs are refreshed in the overseeing processes at the start of
each cycle. Use PRV(881) to read the most recent PVs.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst