citect scada run problemi

Katılım
17 Tem 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
Scada yazılımı yapmaya yeni başladım.İnternette citect scadayla ilgili videola buldum.Örnek proje yapımıyla ilgili.Kendi bilgisayarımızı PLC gibi gösterip yazdıklarımızı test edebileceğimiz söyleniyo.Ancak videodakinin aynısı bir proje yaptığımda compile yapıyorum "0" hata vermesine rağmen projeyi run yapamıyorum..Sanırım scada programı ile bilgiyar arasında bağlantı kuramadım.Çünkü örnekte seçiçlen plc yanında ethernet yazıyor.Ancak bende ethernet kartı yok.Diğer seçeneklerdede denedim ama olmadı yardımcı olabilirmisiniz.Teşekkür ederim
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
hadi_ozbulut,

bilgisayarında unitypro (schneiderin plc programı) kurulu olmalı. ve citect ile unityproyu ofs aracılığı ile haberleştireceksin. ofs citectle birlikte kuruluyor zaten. unitypro simulasyon modunda olacak ve simulasyon modundaki unitynin IPsini(unitypro içinde sağ altta yazar) citecte aynen yaz veya son rakamını değiştir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst