Citect Scada da projeyi exe yapma

Katılım
26 Ocak 2007
Mesajlar
112
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar bir türlü bulamadım citect te hazırladığımız proje yi exe haline nasıl getirebiliyoruz yada kendi pc'mizde hazırladığımız projeyi başka bir pc de nasıl çalıştırıyoruz ??
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
arkadaşım ilk önce kendi yapmış olduğun programı ve uzantısını kopyasını al daha sonra Scada programının kurulu olduğu yerden program klosörünü kopyala yeni bilgisayara programı kur ve program kurulduğu yerdeki klasörle daha önce aldığın klosörün içine at ve var olan klasorlere değişsinmiya evet de daha sonrada programını aç bukadar..
 
Mehmet kardeşim cevap için teşekkürler ama bu biraz garip olur gibime geliyor sonuç olarak bunu müşteri kullanacak dolayısıyla adam scada programını açıp oradan projeyi seçip çalıştır mı diyecek. Bu projeyi setup paketi haline getirecek bişey yokmu gidip adama paket program gibi kuracağım.
 
var tabi ama o programlama çok karmaşık ve daha once cıkamadım boot cd yapmak gibi birşey klosörü taşıma sebebin library taşıman çünkü yeni programda hariçi kütüphane oluşturmuç isen resimlerin çıkmayacaktır...kendin kurmayacakmısın müşteriye paketlemene ne gerek var ....müşteri kuracaksa tabi bilmiyorum belki daha basit yöntemi varmı :(
 
programa baktım da bunun başka bir yolu olması gerek cevapların için teşekkürler ama bunlar aradığım çözüm değil :(
 
her scada veya panel yazılımında runtıme olusturma vardır olusturğun runtıme dosyasını ve gerklı sayfaları (eklemıs olduğun resımlerı)bı klasor yap ve bılgısayarın c klasorune atması sole yada koy. scada runtıme dosyasının kısayolunu yap bılsısayarın başlangıc kısmına koy yada masaüstüne koy ordan cok rahat calıstırılabır...
 
işte bende onu bulamadım veya yapamadım mutlaka olması lazım böyle bişeyde daha önce citect kullanan arkadaşların fikirlerini alayım dedim sabahtan beri uğraşıyorum ve nette arıyorum ama ne yazıkki bulamadım belki lisans la birlikte geliyodur ama illa bi kullanan ve fikir verebilecek olan vardır diye düşünüyorum.
 
Arkadaşlar zannedersem citect in runtime kısmı lisans istiyor ben buyüzden yapamıyorum.
 
Runtime ile ilgili bir sorun değil. Runtime, eğer disk IO ile çalışırsanız istediğiniz kadar, PLC ile de 15 dk çalışmanıza izin verir. Lisans (bir USB dungle ile ifade edilir), bu 15dk'lık kısıtlamayı kaldırır ve satın almış olduğunuz IO sayısına sınırsız çalışma hakkı verir.
Runtime tek başına düşünüldüğünde aslında sizin çalıştıracağınız platformu canlandırıyor. Executable yaptığınızda projeniz compiled olarak runtime ile birlikte paketlenmektedir.

Executable hale getirmek için standart bir presedur var, uygulayıp yapabilirsiniz. Bu konuda gerekli belgeleri size gönderebilirim.

Hasan Baran
Yüksek Teknik Öğretmen
0532 517 55 90
[email protected]
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Geri
Üst