Circuit Studio mu Proteus mu

taydin

Usta Üye
Katılım
16 Ara 2008
Mesajlar
681
Puanları
181
Yakın zamanda bir tercih yapıp bunlardan birisi için bir lisans satın almak istiyorum. Amacım ticari devre tasarımı değil, daha çok şahsi projeler için kullanmak. Proteus'un demosunu bir süredir inceliyorum zaten, dün de Circuit Studio için 30 günlük deneme başlattım. Circuit Studio kullanan arkadaşların bu konudaki tecrübelerini duymak isterim.
 
Ben de yıllardır proteus kullanmaktayım.
Gelecek yorumlar circuit studio için olumlu olursa, ben de ilgilenebilirim.
 
Üretkenlik ile ilgili bazı ufak tefek güzellikler gördüm Circuit Studio'da. Mesela diyelim rastgele koordinatlara 8 tane direnç eklediniz şemaya. Proteus ile bunları aynı hizaya getirebiliyorsunuz. Ama CS ile hem aynı hizaya getiriyor, hem de eşit aralıklarla yerleştirebiliyorsunuz :)

CS, Altium firmasının ürünü. Gene aynı firmanın ürünü olan Altium Designer yazılımının kırpılmış hali. Altium Designer de, malum, piyasada profesyonel olarak en yaygın kullanılan ECAD yazılımlarından birisi. Eğer ileride Altium Designer'a geçiş amacı varsa, CS yi tercih etmek mantıklı, çünkü CS yi kullanan, AD yi de çok verimli şekilde kullanır.

CS nin bir de fiyat avantajı var. Sınırsız komponent, sınırsız PCB katmanı için lisans bedeli 495 dolar. Benzer özelliklere sahip Proteus için ise 3000 dolara yakın para gözden çıkarmak gerekiyor. Ama eğer 2000 tane pin sınırlaması sorun değilse, 1200 dolara da alınabiliyor.

Ama CS de şu dezavantajı görüyorum. Dokümantasyon çok berbat. "help" e basınca sizi bir web sayfasına götürüyor. O sayfa da bir wikipedia makalesi gibi CS yi genel olarak anlatıyor :D
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben proteus'ta şu özelliği seviyorum.
Yıllar önce 1GB flash belleğime install etmiştim. O belleği tatile de gitsem, çalışmaya da gitsem yanımda götürüp herhangi bir PC'de rahatlıkla kullanabiliyorum :D
Hatta utanmadan linux sistemlerde bile açıp kullanabiliyorum.
Şimdi bir ekran alıntısı sunayım :D
PROT.png

Görüldüğü üzere linux sistemlerde de sorunsuzca kullanabilmekteyim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,950
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst