Cimco Calc2- Muhteşem!..

denko

Üye
Katılım
27 Mar 2009
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
43
Değerli arkadaşlar,
Ülkemizde yaygın olarak 2.5-3 eksenli dik işlem merkezleri ve 2 eksenli torna tezgahları kullanılmaktadır. Bu tezgahlarda yapılan işler için kullanılan CAM programları pekçok fonksiyonel(tabiki buna bağlı olarak oldukça pahalı) ) özelikleri barındırmasına rağmen çoğu özellikleri ihtiyaç duyulmadığı için kullanılmamaktadır. CAD/CAM yazılım paketleri 10-12.000 dolardan başlayan fiyatlarla müşteriye sunulmaktadır. Böylesine astronomik rakamlarla alınan yazılımları 3 eksenli bir tezgahta yapılacak olan ve çokta karmaşık olmayan parçalar için kullanmak ne kadar mantıklıdır?
-Cimco Cal2 yazılımı sayesinde basit operasyonlar için kendiniz G kodu yazabilir, simülasyonunu yapabilir, çarpma testini yapabilirsiniz.
-İsterseniz Calc2 özelliği sayesinde, 2 boyutlu olarak çizilmiş olan (AutoCad vb. programlarda) resimleri aktararak üzerinde operasyonları gerçekleştirerek CNC kodlarını oluşturabilirsiniz. Ayrıca programın kendi içerisinde oldukça kullanışlı bir arayüz ekranı sayesinde çizimlerinizi yapıp G kodlarını elde edebilirsiniz.
-Programda var olan ayrıca kendinizinde ilave edebileceği makrolar sayesinde standart olarak yaptığınız/yazdığınız operasyon kodlarını kısa yoldan hızlı bir şekilde oluşturabilirsiniz.
-Cimco DNC yazılımı ile elde ettiğiniz kodları ethernet,Rs232 ve /veya kablosuz ağ sayesinde Tezgaha aktarabilirsiniz.

ve daha yazabileceğim pek çok artı özelliklere 220 eurodan başlayan fiyatlarla sahip olabileceksiniz.
Kararı siz verin...

DenkoDizayn CAD/CAM/CAE Çözümleri
DenkoDizayn CAD/CAM/CAE Çözümleri
[email protected]
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,597
Son üye
CTure

Yeni konular

Geri
Üst