Cihaz donanım hakkında

Emo ya gore boru içi 4 lük kablo 27 amperle sınırlı. 6lik uygun. Ama o dahi 35 amper kapasiteli. Yani sayaç sigorta arasına çekerseniz bu kabloyu, başka ısıtıcılı cihaz camasır bulaşık makinesi vb. Cihazlarla birlikte çalışması uzun surede kabloyu ısıtarak risk oluşturur.

Çalışma suresi uzun ise kesinlikle kabloları yenileyin. Kısa sureli seyrek çalışma içinse risk ve tercih sizin.

Bu arada eski binada tesisat yenilemek ayrı bir sorun. Her elektrikçi yanaşmaz bu işe.

Sayaçta b40 sigorta, sayaç ev arası 6lık kabloymuş, gece 11den sonra diğer cihazlar kapalıyken kullandığım için belki o ilk denememde tek sorun lambalardı. Haklısınız risk almaktansa tesisatı elden geçirtmek daha yerinde olacak gibi. Teşekkürler ilginiz için.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bu durumda da eski evde neden benzer bir sorun yaşamadığım aklıma geliyor işte. Orası da çok yeni bir apartman değildi ama büyüktü oldukça, belki bu yüzden tesisatı daha kuvvetliydi vs. İnşallah dediğiniz gibidir ama bir kontrol şart, teşekkürler.
Eski evdeki tesisat trifaze olabilir. Öyleyse sorun yaratmaz
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst