Chiller'de soğutucu gazın eksikliğini nasıl anlarız

Katılım
21 Mar 2012
Mesajlar
116
Puanları
1
Arkadaşlar Alarko Carrier marka bir chiller'imiz var. Bu chillerimizi havanın ısınmasına müteakip, çalıştıracağız. Soğutucu gazın eksik olup olmadığına nereden bakabiliriz. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Durağan halde bakamazsın...

Cihazı çalıştırıp ilk başta alçak ve yüksek basınç değerlerine daha sonra emiş süperheat değerlerine bakmalısın. Bu 3 değer az çok gazın eksikmi yoksa tammı oldugu hakkında bilgi verir..
 
Serkan bey;
Cevabınıza teşekkür ederim. Ancak zannedersem gazın alçak ve yüksek basınç değerine bakmamızı kastetmişiniz. Gazın alçak ve yüksek basıncına hangi göstergeden bakabiliriz. Emiş süperheat değeri nedir ve değerleri hangi sınırlarda olmalıdır.
 
alçak ve yüksek basınç manometre leri var ise oradan bak.ayrıca gaz geçişini takip ettiğimiz gözetleme camı olması lazım (basma hattı üzerinde)oradan da takip edebilirsin. kondenzasyon ısısını takip edebilirsin.
 
Sn erolbin önerileriniz için çok teşekkür ederim. Bu öneriler işime yarayabilir.
 
Serkan bey;
Cevabınıza teşekkür ederim. Ancak zannedersem gazın alçak ve yüksek basınç değerine bakmamızı kastetmişiniz. Gazın alçak ve yüksek basıncına hangi göstergeden bakabiliriz. Emiş süperheat değeri nedir ve değerleri hangi sınırlarda olmalıdır.

Engin bey ;

Cihazınızın modelini verirseniz basınç değerlerini nereden okuyacağınızı söyleyebilirim.

Süperheat değerinin olması gereken değeri 5 derece ile 10 derece arası .. ( benim kontrollerini yaptığım cihazlarda 5.5 derecedir carrier cihazlarda 7 derece olması uygundur )

kolay gelsin iyi çalışmalar..
 
Engin bey;
İstediğiniz bilgileri yarın size bildireceğim.
 
Serkan bey;
30GX-227-a0321-pee-- modeli; 30GX variant; Alarko Carrier markası
 
Serkan Bey;
30GX-227-A0321-PEE--; Alarko Carrier markası. İlk mesajda harfleri küçük yazmışım. Özür dilerim.
 
Engin bey;

Cihazınız " Prodialog Plus " kontrol paneline sahiptir. Kullanımı gayet kolay bir cihazdır. Cihaz hem su soğutmalı model hemde hava soğutmalı modeli var.

Basınç değerlerini okuyacağınız yerler kontrol panelinin üzerinde daire içinde "A" ve "B" yazan yerlerin üst ve altındaki derece ve manometre resimlerinin olduğu tuşlardan okuyabilirsiniz. okuyacağınız değerler ilk bastığınızda kilopaskal cinsinden basıncı ve ikinci basışınızdsa gazın o basınçtaki sıcaklığını görebilirsiniz. Üstteki tuşa bastığınızda o devreye ait ( a yada b ) devresinin basma ( yüksek ) basıncını , alttaki tuşa bastığınızda ise o devreye ait emme basıncı ( alçak ) okuyabilirsiniz. Cihazın etiketinde hangi gaz kullanıldığını yazar.. R134a yada R22 gibi cinsini belirtirseniz yaklaşık basınç değerlerinin ne olması gerekeceğini size söyleyebilirim.

Kolay gelsin iyi çalışmalar...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst