Chiller

melonn

Üye
Katılım
15 Eki 2011
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
44
MERHABA ARKADAŞLAR

ÇALIŞTIĞIM FABRİKADA SU SOĞUTMALI CHİLLER VAR.BU CHİLLER ATMOSFER BASINCININ ALTINDA ÇALIŞAN VE -derecede ÇALIŞAN BİR MAKİNA.SON 3 HAFTADIR BU MAKİNA ŞÖRÇ YAPIYOR.MAKİNA HAVA YAPMIŞTIR DİYE BİR HAFTADIR PÖRÇ'Ü MANUEL ÇALIŞTIRIYORUZ FAKAT MAKİNA HAVA YAPMAMIŞ YİNEDE SÖRÇ YAPIYOR BU TÜR MAKİNALAR BAŞKA HANGİ SEBEPTEN DOLAYI SÖRÇ YAPAR.

İLGİLENEN ARKADAŞLAR BİLGİLERİNİ PAYLAŞIRSA ÇOK MEMNUN OLURUM.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kondenser'de kireçlenme varsa sörç yapabilir, her hangi bir yerde kaçak varsa ondan yapabilir. Kondenserin kirli olup olmadığını kontrol edin, eğer kirli ise kondenser temizliğini yapın, hala sörç yapıyor ise bir yerlerde kaçak vardır, gazı dışarıya toplayıp azot basılarak kaçak araması yapılması gerekir.
 
Metin arkadaşımızın dediği gibi azotla arama yaparken dikkat edin cihazın emniyet ventillerinin değerini aşmayın.. Bu değerler çok yüksek değer değildir.. atmosfer basıncının biraz üzerine kadar cıkabilirsiniz. Normal sistemler gibi 5-10 barlara çıkmayı düşünmeyin..

kondenserle ilgili olacagını düşünüyorum. Cihazın kondenser basıncına karsılık gelen gaz sıcaklıgı ile kule çıkış suyu sıcaklıgı arasındaki fark kac derecedir.. bunu burada paylasırsanız kondenserin ne kadar verimle ısı transferi ettiğini görebiliriz. normalde bu değer 2 ve üzerindeyse yeterli ısı transferi yapamıyor demektir. Kirlilik nedeniyle ısı aktaramıyorsunuzdur.

kolay gelsin..
 
teşekkürler arkadaşlar
 
arkadsım çözum bulabildinmi daha detaylı bilgi verirsen yardımcı olmaya calısalım
 
arkadaşlar yazmış kondenserle ilgili sörç kondansere basılan gazın basıncının kondanserde dahafazla basıncın artması ile evaparatöre doğru kaçmasıdır daha doğrusu kondaserin basıncının basan mekanizmanın fanın vs. basıncını yenmesidir arıza olarak kondensere basma miktarına bağlı gaz hızını arttırmak için basılan boru deliği daraltılır bu daraltma mekanizması çalışmadığında sörç yapabilir yazılanlara ilave olarak

detaylı bilgi için
www.soğutmagazları.com
www.alsersogutma.com
[email protected]
[email protected]
 

Forum istatistikleri

Konular
128,120
Mesajlar
915,178
Kullanıcılar
449,826
Son üye
SK.

Yeni konular

Geri
Üst