Chiller Sıcaklığı Set Ayarının Çok Üstünde

Katılım
17 Tem 2011
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
37
Merhabalar,
Elimdeki chillerin suyu sogutması 20 dereceyi buluyor yani demek istedigim 12 lerde olması gereken soguk su cıkısı 20 derecede oluyor. Ve buda üretimde aksaklıklara sebeb oluyor. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım beklenmektedir.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
gazın eksik olabilir alçak basınç barına bak bi ,exp valfin evap a girişinde karlanma varsa gazın eksik olduğunun kanıtıdır bide set değerini iyi ayarladığını kontrol et.cihazın fark basınçına bak 0.4 ile 0.8 bar olması gerekir senin chillerin içinden geçen suyunun debiside fazla olabilir, su sistemin içinden hızlı geçtiği için yeterince soğutmayabilir.birde yükün çok olabilir yani chillerin kapasitesi yetmeye bilir.bunları bi kontrol et eğer bunlarda sorun yoksa daha kapsamlı bi bilgi vermeye çalışalım kolay gelsin
 
LeftOneDead arkadaşımızın yazdıklarına ilave olarak, kondanseriniz kirlenmiş olabilir.
Hava soğutmalı chiller ise, bunu kondanser peteklerine gözle bakarak anlayabilirsiniz.Peteklerin arası tozdan tıkanmış olabilir.
Su soğutmalı chiller ise, kondanser soğutma suyunun giriş ve çıkış ısısını ölçerek bunu anlayabilirsiniz. giriş çıkış arası 8 derece kadar bir fark olmalıdır. Yine su soğutmalı chiller ise, kulefanının kayışı gevşek olabilir. Bu, fanın düşük devirde dönüp, soğutma suyunu iyi soğutamamasına neden olur. Yine kondanser soğutma suyunun filtreleri tıkanmış olabilir. Kulefanın içindeki su, kireçlenmeden ötürü rahat dolaşamıyor, rahat ısısını atamıyor olabilir.
En kötüsü de, kondanserler kireç bağlamış olabilir.
 
Hep yazıyoruz, Fotoğraf ekleyip Chiller ile ilgili mevcut bilgileri marka model olarak yazarsanız daha net yardımcı olabiliriz..
 
Merhabalar,
Elimdeki chillerin suyu sogutması 20 dereceyi buluyor yani demek istedigim 12 lerde olması gereken soguk su cıkısı 20 derecede oluyor. Ve buda üretimde aksaklıklara sebeb oluyor. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım beklenmektedir.

aksaklığını daha detaylı yazsan daha kesin ve detaylı cevaplar alırsın.kondanzasyon sıcaklığı,evaparasyon sıcaklığı vb.
 
Ya allah aşkına chillerin panelinde boyle mı yazıyor ??
Bunlar saturated evap. ve saturated cond. olarak yazar...
ayrıca hava soğutmalı sistem ise kondanseri kirli olan cihaz yüksek basınctan atar tabiki eğer condanser limitlenmemişse ??
burada hiç bir problem yoksa suyun hızlı akıyor olabilir çünkü diğer türlü olursa ya alçak basınnc atar yada yüksek basınc...
 
Ben daha öncede söyledim bunun gibi yetersiz verilen bilgilerle burda söyleyeceğimiz tavsiyeler sadece tahmini olur.. bu verilen blgi suyun sadece cıkış sıcaklıgıdır.. Bu bilgi ile hiçbirşey söylenemez.. Daha önce bir topiğimde demiştimki arıza konusunda burda yardım isteyecekler için basit bir bilgi formu olusturmaktı. Arızasını yazacak arkadaslar ordaki bilgileri doldurup yazarsa bazı bilgiler netleşir ve soruna o şekilde daha detaylı ve kolay cevaplanır. Daha cihazın hava sogutmalımı su sogutmalımı oldugu belli değil. En temel bilgiler yok. Burdaki bilgili arkadaslar nasıl yönlendirsin..

Allah kolaylık versin..
 
eğer birden fazla fan varsa fanlarada bakın arızalanmış olanlar diğer sağlam olanların emiş kuvvetiyle kendi kendine dönüyor olabilir.buda hava sirkülasyonunun engeller.fanları tek tek kontrol ediniz
 
Merhabalar soğutmuyor demek çok kapalım bir bilgi sebebini soruyorsun ama sana burda neden soğutmadığı ile ilgili kırk tane sebep sayılabilir teknik done ve çalışma değerlerini verebilirsen daha yakın ve doğru cevaba ulaşabilrisin
* marka
*model
*kaç kw
*soğutma amacın nedir proses yada konfor veya özel
*su debin ne kadar kaç m3?
*çalışma sıcaklıkları basınçları evaparasyon kondanzasyon vs....vs
*kompresör tipin
sensörleri karşılaştırman gerekebilir ve bir sürü sebep sayılabilir.

Sen istediğimiz bilgileri ulaştır daha net cevap verebiliriz.
 
arkadaşım cihazın kapasitesi ne (kapasiteyi aşmış olabilirmisin).aynı fabrika yükündemi kullanıyosun cihazı?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,904
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst