Chiller Konusunda Bilgi

teskkurler... gayet guzel olmuş
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
ne zor soru sormuşum yaaw. Bu kompressörlerin devreye giriş şeklini nerden öğreneceğiz şimdi biz:?
 
Mustafa,kardeşim net anlatmış olay budur başka söze gerek yok.
 
electrics,Kompresörlerin devre girme sırasını takacağın PLC ile göreceksin ki dünyada da CHİLLER lideri CArel dir.PCO XS takacaksın ekranda hangi kompresör devrede 2.yi ne zaman çağıracak herşeyi net olarak görürsün.
 
Merhaba, bu aletlerin belli bir çalışma şekli yok mu? Yani kompressör motorları ilk devreye girme anında ya hep birlikte giriyordur ya da tek tek düz mantıkla söylüyorum, yani böyle bir düz mantık var veya yok hangisi diye soruyorum , mekanikçi değilim bilemediğim için danişiyorum size..
 
çok yanlış sorular bence bilgi diyosunda buraya yazmak ne kadar zaman alır kimbilir birazda cevap verecek insanları düşünün parca parca sorsan daha iyi olur bilgim var ama sen öyle bi sormuşsun ki inan yazmaya üşeniyorum :) normalde bu bi sitemdir
 
electrics selam,

Chiller cihazlarında bir sürü model ve kompresör çeşidi olduğu için, çok farklı çalışma çeşitleri olabiliyor. Birden çok kompresörlü bir sistem ise, chiller'den istenilen su sıcaklığına göre kompresörleri devreye alır. Bir anda tüm kompresörler devreye girmez. Yarı hermetik pistonlu, yarı hermetik vidalı kompresörlerde kapasite kontrolüde vardır. Kompresörler %10-15 kapasiteden %100 kapasiteye kadar kontrol edilebiliyor.
 
arkadaşım sistem soğutulacak suyun ısısına göre bizim set değerimizi yakalamak için nekadar ihtiyaç duyarsa o kadar kompresörü devreye alır yada sırayla devreden çıkartır.:)
 
selam arkadaşlar iş yerinde climaveneta W3000 model chiller var. chillerin devreye giriş ve devreden çıkış derecelerini değiştirmek istiyorum fakat bir türlü yapamıyorum resimli yada video ile anlatım yapabilecek arkadaşlarımız varmı acaba ???
 
Kontrolör CAREL olsa gerek. Teyid edersen yardımcı olmaya çalışayım.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,963
Mesajlar
913,931
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst