Chiller Bakımı

iyi günler sorumlusu olduğum bir chiller sistemim var sistemin kondenserleri plakalı eşanjör ve bunlarda kireç oluşumu var kireçden dolayı kodenseri soğutan hatta debi düşümü oluyor ve cihazlarım yüksek basınca geçiyor . Bu kondenserlerin kireç temizliği hakkında bilgisi olan varmı nasıl yapmalıyımm hangi kimyasalı kullanmalıyım.yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
sülfamik asit ile temizliğini yapın.hem temizlenir,hemde cihaz zarar görmez.
temizlik sonrasında da kireç önleyici şartlandırma kimyasalı kullanın ki aynı problemi tekrar yaşamayın
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Öncelikle sisteme beslediğin suyu kontrol altına almalısın yani yumuşak su beslemelisin ardından kimyasal temizlik, muhtemelen açık kule kullanıyorsun oradaki suda iletkenlik kontrolü son olarak da kimyasal şartlandırma yapmalısın.
 
zzyy089 kardeşim, yıllardır sektörünün içinde hem işletme hem de bakımcı olan biri olarak, Bakım noktasında ki özellikle "B" tip dediğimiz "majör" bakımlarda sorun yaşamamak ve sorun olduğunda doğru muhatap açısından yetkili servis kullanmalısınız. Ama "A" tip bakımları kendiniz yapabilirsiniz. (pislik tutucu, genel temizlik, vs..)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,160
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst