Cezaya giren işletmeler dağıtım şirketlerinin ekmeğine bal kaymakmı oluyor ?

real_

Üye
Katılım
9 Nis 2012
Mesajlar
45
Puanları
1
Arkadaşlar cezaya giren işletmelere gittiğimde faturalarına bakıyorum elektrik faturalarında sadece tutarı bilecek kadar sınırlı olması ve faturaların daha açıklayıcı olmaması doğal olarak işletme sahibi reaktif kapastif ve kompazasyonun ne işe yaradığını bilmediği için faturada cezaya girmişmiyim girmemişmiyim diye ikilemde kaldıklarını görüyorum. elektrik dağıtım şirketleri faturanın altına not düşüyor borcunuzu ödemezseniz hakkınızda yasal işlem başlatılacak tabiri caizse ödemezseniz valla içeri attırırız gibi yazının altına not düşse müşterimiz ahmet mehmet kapastif ve reaktif oranlarını aştığınız için bu bedel tarafınızdan tahsil edilecektir dese veya daha açıklayıcı birşey nekadar iyi olur yazık bu cezalı fatura ödeyen insanlara.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Gerçekten önemli bir konuyu dile getirmişsiniz. Elektrik faturaları daha bilgi verici olmalı kanaatindeyim. Bu konu EPDK'ya başvurularak çözülebilir. En azından elektrik faturasının arkasına kimlerin reaktif cezaya tabii olduğu, bu cezaya nasıl girilebildiği, bu cezadan kurtulmak için nasıl bir tesisata sahip olmak gerektiği gibi bilgiler yazılabilir. Benim bildiğim kadarıyla mesken aboneleri dışında herkes 15 kW kurulu gücü (veya 9 kW sözleşme gücünü (kurulu gücün % 60'ı)) aşarsa proje tadilatı yapıp kombi sayaç takmak zorunda.
 
Son düzenleme:
aslında mail attım bir yıl önce bu konuyla ilgili fakat cevap alamadım
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,851
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst