cep telefonu olmadan yaşanırmı?

manyeto

Üye
Katılım
14 Nis 2009
Mesajlar
350
Puanları
6
Yaş
43
arkadaşlar günümüzde kişisl gsm cep telefonları olmadan varolabilmek mümkünmüdür.kişiliğimizin bir parçası ömrümüzün olmassa olmazı iletişim aletini haytımızdan çıkardığımız anda yanlızlığa ve çaresizliğe sürüklenmemiz kaçınılmazdır.
Artık insan toplumu için olmassa olmaz bu cihaza ihtiyac duymayan varlık kesinlikle anormaldir.

sorum şu günümüzde cep telefonu olmadan normal bir varlık gibi yaşanabilinirmi?
lütfen düşünün ve öyle cevap verin.
 
telefon iletişim kurmak için güzel (özellikle acil durumlarda) ama saatlerce konuşmaya karşıyım, konuşanada karışmam..

benim hayatımda cep telefonu olmasada olur... ona bağlı değilim onsuzda yaşarım yani o kadar abartılacak bi durum değil

ama konuyu normal bi varlık olarak devam edermi tarzında sormak garip olmuş onu bulanda insan ticari ürün sonucda bugün 5110da aynı işi görür iphone de amac hava atmak değil acil durumlar da iletişim kurmaksa
 
bundan 10 - 15 yıl önce insanlar nasıl yaşıyorlarsa öyle yaşarlar. teknoloji geliştikçe insanın mutsuzluğu artıyor. hayatı kolaylaştırıyor fakat bir yandan da insan krizlere giriyor psikolojik olarak. mesela önceden ev hanımı bir bayan bulaşığı elle yıkar yerine göre çamaşırı bile elle yıkardı onu asmak derken gün geçerdi ve bu bir kaç işle gününü geçirirdi ama şimdi gün içine bir sürü işi çok daha kısa zamanda yapıyor ve geri kalan zamanını saçma kadın programlarını izleyerek geçiriyor. hangimiz evde akşam 1 saat kitap okuyor. yüzxde 1 bile çıkmaz. insanlar kendilerine hazırlanmış bilgileri saçmalıkları hiç düşünmeden kafa yormadan alıyor. sonra mankurt gibi insan nesli oluşuyor. alev alatlı nın schrödingerin kedisi kitabını o yüzden çok beğenirim. mesela bazılarına abartı gelebilir ama ben bu sebeplerden dolayı evime televizyon koymadım. bol bol kitap okuyorum. mesleğimin teorik kısımlarını gözden geçiriyorum. cep telefonu kullanıyoruz. ama hani kullanılmasa çok da bir şey kaybettirmez insana
 
Yakın zamana kadar cep telefonu yoktu. Arayan 1 saat daha bekleyiveriyordu. Çokta önemli değildi.

Günümüzde hayatımızı cep telefonu var varsayımına göre planlıyoruz. Örneğin, falanca yere gelince ara buluşalım gibi... Halbuki önceden, falanca yerde beni bekle gecikirsem filanca yere git diye daha organize bir şekilde haberleşiliyordu. Planlar ona göreydi.

Cep telefonu olmasa olur mu? Olur... Keşke de olmasaymış.
 
şimdi iki tane açıklaması var;
bir, sektörde çalışan bir kişiye telefon şart
iki, ögrenciler telefonsuzda yasayabilir, hiç bir ihtiyaçlarına yaramıyor hep okul içindeyız zaten 1 kat alt sınıftakıyle derste mesajlaşsan ne olur mesajleşmasan ne olur 40 dk sonra nasıl olsa terkrar görüşecekler
konsantre bozukluguna yol acıyor + başkalarınıda rahatsız etme eylemınde bulunduruyor telefon
saygılar,
not:bende telefon kullanıyorum ama sabah cebe atıyorum akşam çıkarıyorum arada 1 kaç görüşme yapıyorum o kadar yani hiç bir özelligi yok.
 
Yaşanır, o kadar da hayati bir ihtiyaç değil, hele benim için olmasa da olur diyebilirim :)
 
eskiden yaşayan nasıl yaşıyomuş cep telimi varmış abartmayın kardeşim.
 
olmasaydı ne olurdu?gecenin üçünde beşinde arıza için aranmazdım.Haliyle iyi olurdu
 
Arkadaşlar 2.husus eskiden kartvizitler vardı herkes önemli günlerde birbirine kartvizit atar hatıra diye saklardı hatıralar kalıcı eserler bırakarak oluyor oysa cep telefonu ve teknolojinin gelişimiyle kartvizitler yok oldu gitti kim telefonunda el yazması mesaj bulabiliyor ve saklıyor yok çünkü Bana göre cep telefonu lüzümlu fakat acil durumlar için gırgır yapmaya değil ayrıca sağlık yönünden ileride kimbilir netür zararları ortaya çıkacak oyüzden dikkatli kullanmakta yarar var.
 
yaşım 32 ve bundan iki yıl oncesine kadar cep telefonum yoktu ve benim icin ciddi bir eksik değildi şimdi sadece işlerim geregi tasımak zorundayım boyu kucuk ama kendisi hala ciddi bir yuk benim için hala heryerde unutuyorum ayda 1 kaybediyorum olmasa yasanırmı sorusuna gelince yasanıyor kardesim pekala yasanıyor:)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,597
Son üye
CTure

Yeni konular

Geri
Üst