Cep telefonu ile nasıl kontrol yapabiliriz ?

asikontrol

Üye
Katılım
21 Mar 2009
Mesajlar
32
Puanları
1
arkadaşlar cep telefonu ile uzaktan panoyu pıc'le veya herhangi bir kart tasarlayarak panoyu nasıl kontrolünü yapabiliriz cep telefonuna bir menü yaparak aç-kapa ve arızalarını nasıl yapabilir yardımcı olursanız sevinirim
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Telefon tuş takımı sesiyle ilgili bir kodlama yaparak kod çözücü olarak kullanılan bir program yazılıyor.Daha önceden forumda bu ve buna benzer konular açıldığını hatırlıyorum.Biliyorsunuzdur sanırım az olarak bilinen bir konu ticari amaç olarak kullanılır.Gün geçtikçe eski mesajlara baktıkça neyin ne kadar değiştigini gözlem yapmak gerekir.

Öğrenmek için ilk önce öğretmek gerekir.
 

Ekli dosyalar

  • TELEFONLA UZAKTAN CİHAZ KONTROLÜ.rar
    2.2 MB · Görüntüleme: 6
Son düzenleme:
verdigin bu degerli bilgiler için çok teşekkürler ama ben bu devreyi tarlada kulacam ve sulamöa panosu yönetecem onun için tarlaya telefon hattı çektirmem imkansız gibi bir şey ben bunu cep telefonuyla yaberleştirme şansım yok mu acaba
vermiş oldıgın bilgiler için çok teşekür ederim
 
herkese selam

ilgilendiğin sulama sistemi ben 2 sene önce ticari olarak yaptım ve bolca sattım.

şuandada kendi arabam için tasarımını 3 ay önce bitirdiğim gsm kontrol sistemi kullanıyorum. yani arabayı gsm ile çalıştırma sttop etme camlar klima kontrol, gps ile araç takip hepsi bir kutuda ve ticari olarak satıyorum şuanda 4 arabada sorunsuz kullanılıyor.

sulama kontrol sisteminin pek ticari bir boyutu kalmadı (sebebi çin malının türkiyedekinin yarı fiyatı) bu yüzden bu konuda sana yardım edeyim

* öncelikle bir adet gsm modulu alman gerekli şuanda ençok telit marka kullanımaktadır ( gl865 dual ) kendileri triband olup 3g bie destekler. class10 gprs te vardır.

* PIC18f452 kontroller
*rtc ds1307 olabiir (gerçek zaman saati)
*güneş enerjisi için enaz 60w 12v güneş paneli birkaç adet paralel bağlanarak oluşur.
*1 adet dtmf decoder MT8870 yada HT8870 ikiside aynıdır
*su pompası selenoid valve mekanik aksam için sen ne istersen.

benim yaptığım sistemde sesli yanıt devresi vardır. yani telefonla aradığında nerden ararsan ara bir kez çalınca (5 e kadar ayarlanır)
otomatik açar ve sesli olarak (TTS bayan türkçe) "lütfen güvenlik şifresini girin" der 5 haneli şifreyi tuşlarsın yanlış ise "hatalı şifre der" ve kapatır. güvenlik için başkaları aradığında yanlış şifre muhtemel olacağı için (5 hane :) ) arayan kişi numarası saati ve girdiği şifre sana mesaj olarak atılır. sende : neden ısrarla bu numarayı arayıp şu şifreyi giriyorsun arkadaşım deme hakkına sahip olursun.
arayan kişide şaşırır ve bidaha aramaz. neyse şifreni doğru olarak girersin ve "hoşgeldiniz" mesajı duyulur. sonra otomatik olarak klasik banka sesli yönlendrme gibi : fon için 1e, para transfrei için 2 ye, gibi konuşur. yani sen 1e bas pompan açılsın ve bidaha bas kapansın ve gerçekten açıldığına yada kapandığına emin olmak istiyeceksin tabiki: sulama hattı çıkışına bir sensör ve buda sisteme bağlı. sen 1e basıp pompayı açtıktan birkaç saniye sonra sensör bilgisi ve onay olarak "sistem çalıştırıdı" sesi yada "sistem kapatıldı"

bu tarz bişey işini görürmü? göreceğini düşünerek şemasını göndereyim
fakat umarım bir mikrokontroller programlama dili biiyorsundur. eğer biliyorsan ve biraz tecrübeliysen işin çok kolay
sonra gsm moduller için AT komutları var yani seri iletişim protokollerinide bilmen gerekli. benim yaklaşık program üzerine 10 yılım doldu. eğer seri iletişim işinide biliyorsan birazda ingiizcen varsa datasheet okuycak kadar işin kolay

çalışma prensibi:

gsm modul sadece ekranı,tuşu,kulakığı,mikrofonu olmayan bir cep telefonudur aslında.
bu iiş norma telefonlada yapılır fakat çok amatör olur. gsm modul gl865 şuanda dünyadaki en ufak gsm moduludur bütün büyük araç takip firmaları bu modulu kullanır fiyatı uygundur 25 euro civarı türkiyede bolca vardır. firma söylemek isterdim ama sen bulursun.
bu modul 3.8v ile iyi regüle edilmiş bir kaynakla çalışır receiver modunda iken power comp. 40ma civarı olup trnasmit modunda biraz acımasız akım çeker. 1A ama burst halindedir. ama bu burstler süreklidir. data arama yada sesli arama farketmez.

sesli arama modunda modul init edilir diğer init ayarları da yapılır. arama geldiğinde bir ring counter yani işlemci içinden bir tmr olabilir. ring sayar ve telefonu açar. açma komutu örnek "ATA,13,10" diziyi module seri olarak gönderdiğinde modul aramaya cevap verir.arama sesli olduğu için speaker hattında spk+ ve spk- differential audio sinyali oluşur.işte bu sinyal tamda 1v peak to peak olup, MT8870 in (DTMF decoder) tam istediği bir sinyaldir. sen uzaktan bir tuşa basarsın,buda karşıya DTMF olarak iletilir. modul alır MT8870 e verir oda işlemciye 4 bitlik tuş değerini verir senin rutinlerinde hangi tuşa basıldıığını bilerek istediğin çıkışı açar kapatır.
işlemcinin seninle bir işi kalmadığında modulu apatmak için module "ATH,13,10" karakterlerini gönderir (hang up call) telefonlar susar iş biter :)

gprs bağlantısı ise sesli bağlantıya nazaran çok daha iyidir. fakat bunun için iki adet data hattına ihtiyaç vardır.
kumanda için bir modul ve dvre, pompa içinde bir modul ve devre

moduller birbirini arar ve 115.200 bps hızına kadar çıkan transparan link kurarlar. sen burdan istediğin byte ları gönderirsin ve byte olarak ücretlendirilir. sesli aramadan uzucdur araç takipler böyle çalışır. gps ten alır gsm gprs e verir longitude,latitude,altitude bilgilerini. ve çift yönlü (full duplex) iletişim yaparsın. ama sen herhangi bir telefondan kontrol yapyım dediğin için gprs senin için uygun değildir

bu özettir gerisi senin fantezilerin ve hayal gücün.

şimdiden kolay gelsin
 
hocam çok teşekkür ediyorum vermiş oldugun degerli bilgilerin için

bu işi niye bıraktınız tam olarak anlayamadın piyasada yarı fiyatına satılıyor mu dediniz
 
sulama sistemi devresini bıraktım sadece. yoksa elektronğe devam :)

sulama sistemleri çinlilerin yapmış olduğu gsm rtu lar var 200 tl civarı. benim bunu bırakmamın sebebi attığım taş ürküttüğüm kurbağaya değmiyor artık. çinlilerin soyunu tüketecek bi proje arıyorum :)
şaka bi yana çinliler bizim gibi tasarımcıların türkiyede para kazanmasını malesef engelledi. 10$ a mal ettiğin bişeyi 1$ dolara bulabiliyosun.
 
Her taraf çin malı dolu, neredeyse sokakta gördüğüm insanlardan bile şüphe eder hale geldim acapa patentinde P.R.C. mi yazıyor diye..... Saygılarımla.........:confused:
 
:D :D çinlilerle başımız belada :D
 
TÜRKİYEyide sardılar.ankarada çin konsolosluğunun karşısında zte diye bir çin firması var.komünikasyon firması görüşmeye gittik firmayla iş için bide baktım hepsi çinli junior çin halk cumhuriyeti kurmuşlar.allahtan iki adet TÜRK mühendis vardıda konuşabildik.
ama çok kibar insanlar.hepsinnde takma ingilizce adları var.bizimkininki alex ti.sigara ikram ederken iki eliyle paketi uzatıp çin çan çon konuştu ama ses tonu kibardı :). Mühendis arkadaş saygdan bu şekilde sigarayı tuttuğunu söyledi.adamların ürünleri inceledim çinde touh screen iphone gibi telefonlar,baz istasyonları,modemler vs... sağlamlar bu konuda ama keşke ülke dışına açılmasalardı.
biz ne yiycez aga :)
 
:D aç bırakacak bu çinliler bizi iş kalmadı nereye elini atsan bi çinli dalmış:D
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,917
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst