Cep telefonu ile ev kapısı açmak

yakuli17

Üye
Katılım
15 Eki 2009
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
31
Merhaba.Nette görmüşsünüzdür telefonla kapı açma projesi.Ben bunu yapmak istiyorum.Ama devre ile ilgili detaylı bilgim yok . ne tür malzemeler kullanacagımı bile bilmiyorum. en önemliside devrenin şeması yok elimde bu devre ile ilgili bilgi sahibi büyüklerimiz bana yardımcı olursa çok sevinirim. iyi forumlar.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
cep telefonu ile kombi çalıştırılıyor biliyorum sadece bir elektronik devre ilave koyuyorlar ve bide tel hattı gerekiyor bu mantıga göre çalışabilir.
 
12 volt ile çalışan 30 vs gibi çıkış alcağımız bir şema varmıdır saygılar
 
başlıktada belirttigim gibi . ev kapısı açmak için gerekli devre şeması ve malzemeleri lazım lütfen yardımcı olunuz. iyi forumlar.
 
Devre konusunda bilgi verebilecek kimse yok mu acaba ?
 
Android işletim sistemli cep telefonu ile kapıyı da açarsın cepten de görebilirsin.Ancak sana monitoring özelliği olan bir PLC (örneğin telemekanik), 2 kontaktör, 1 zaman rölesi ve SSR (5-30V) rölesi gerekli. Eğer böyle birşey planlıyorsan sana yardımcı olabilirim.
 
Android işletim sistemli cep telefonu ile kapıyı da açarsın cepten de görebilirsin.Ancak sana monitoring özelliği olan bir PLC (örneğin telemekanik), 2 kontaktör, 1 zaman rölesi ve SSR (5-30V) rölesi gerekli. Eğer böyle birşey planlıyorsan sana yardımcı olabilirim.

Bu bahsettiğiniz yüksek maliyet çıkartır.
Çok düşük maliyete yapılabilir nasıl mı?
Eğer oturduğunuz ev apartman dairesi ise kesin çözüm bulabilirsiniz.
Doğal olarak her apartmanda olduğu gibi sizin apartmandada kapıcı vardır.
Anahtarın yedeğini ona verirsiniz.
Ve uzak bir yere gidip kapıcıyı arasınız.
cep telefonundan kapıcıya kapıyı açması için rica edersiniz.
Oda sizi kırmaz ve kapıyı açar.

Eğer arama ücreti vs farklı bir operatör ise masraflı our diyorsanız,mesaj atabilirsiniz daha uygun olur.
Böylece cep telefonu ile kapıyı açtırmış olursunuz.:)
 
:)hackaner kardeşimiz teknolojıyı kullanmış :)bende aksını kullanarak çözüm bulayım her evde telefon hattımız var olmazsada cep telefonu da olur telefonla bir röleyı tetıklemek hıçte zor değıl malıyetıde işçiliğimi saymazsan 100 tl hemde kapın şifrelı olacak kapının önune geldığınde ev numarasını arıyacaksın sistem telefonu açacak şifrenı gırıp röleyı aç örnek 1985+1 kapıyı aç 1985+3 içerde kım varsa urarı bizerı çaldır bu sistem çalışır durumda hazır var:))
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,893
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst