Cep telefonu ile ev kapısı açmak

piyasada satılan avize kumandası al 220v role ekleyerek çok basit açabilirsin.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Mantıklı. Kapının yanında iken kapıyı açacaksanız bu daha doğru olur.

Diğer türlü sim kart alacaksın falan biraz külfetli.
 
selamın aleyküm .. iyi akşamlar. bir sorum olacaktı. ben böyle bir sistem düşündüm internette araştırdım. fiyatları çok yüksek. 950tl dediler. bende kendim araştırınca bu siteyi buldum. benim sorum şu : böyle bir sistemi biz yapsak maliyeti ne kadar olur? 2.soru şimdi benim numaramı kayıt edebilme özelliği varmı yada şöyle izah edeyim sadece ben arayınca kapıyı açacak. yani başka bir numara arayınca açmıyacak red edecek. böyle bir sistemi kaç tlye mal edebiliriz. ben elektronikten az çok anlarım. yani bana lazım olacak parçalar ve kaç tl ye mal olacağını sormak istiyorum. cevabınızı bekliyorum. iyi akşamlar.
 
Hocam bu iş elektroniğin biraz ötesinde bir şey. Yani işin içinde yazılım olayı var.

Yani bu konuda epey çalışmanız gerekir. Onun için bence hiç uğraşmayın. Ben size

250TL sadece sizin numaranızla çalışacak bir sistem tasarlar veririm.
 
:) GSM ıle kontrol bu forumda sanırım bişey sorcam truvadc arkadaşima mikro işlemci etkılenıyor demışsın bu çozulemıyecek konu değıl sız sadece mesajla kontrol edıyorsunuz ustelık bende böyle bır cıhaz yapıyorum sesli arıyorum karşi tarafı dınlıyorum sms atıyorum cevap alıyorum arazıde motor kumanda olarak röle açıp kapatıyorum işlemcı olarakta pik kullanıyorum bağişlayın bence sız sistemınızı dişardan gelen statıc etkıler parazıte karşi önlem alırsanız daha mükemmel olur cıhazınız fiyat olarak çok uygun daha çok satarsınız kolay gelsın
 
Ben bu ürünümü fabrikalar için yapmıştım. Onun için plc kulandım. Kulanım yerine göre değişir. Benim kullandığım yer kritik bir yer olduğu için plc seçtim.
 
pıyasada munzam zil rolesi ısmıyle satılan roleler var..munzam zil rolesi ve 12 v bır trafo ile bu işi yapabılırsın..açacağın kapı eğer dış apartman kapısı ise ,zil rolesi kontaklarını merdiven otomatiği uçlarına bağlayacaksın..eğer kapı, daire kapısı vs ise bu kapının kilit mekanızmasını değiştirmen gerekecek.(12v ile çalışan elektronık kapı kılıtleri var,bundan tedarık etmelısın.)..yapacağın işlem çok basit..evdeki telefon hattını,kullandığınız telefondan paralel yapıp rolenin ptt uçlarına giriyoruz..sonra rolenin kilit kapı uçlarınıda kilide giriyoruz..12 v trafo ile zil rolesini besliyoruz..telefon numarasını çaldırdığında kapın çat diye açılmış oluyor böylece.:)...cep telefonu ile nasıl yapılır dıyorsan,onu hiç görmedim ve bilmiyorum.bılmek de isterım.kolay gelsın:)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,942
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst