CeBIT Bilişim Eurasia 29 Kasım – 2 Aralık 2012 CNR Expo, Yeşilköy, İstanbul

erhanvarol

Üye
Katılım
13 Kas 2007
Mesajlar
107
Puanları
1
Benimde özellikle uğrayacağım bir kaç firma var bu fuarda sizlerede mutlaka tavsiye ederim gitmenizi...


CeBIT Bilişim Eurasia 29 Kasım – 2 Aralık 2012 CNR Expo, Yeşilköy, İstanbul
Avrasya'nın bir numaralı Bilişim, Teknoloji ve İletişim Platformu CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Sinerji Zirvesi Bilişim Dünyasını bir kez daha buluşturmaya hazırlanıyor.

push.jpg
CeBIT Bilişim Eurasia, Avrasya bölgesindeki bilişim firmalarının yanı sıra işinde bilişimi kullanan tüm dikey sektör firmalarını, kamu kurumlarını ve medya kuruluşlarını aynı çatı altında buluşturuyor. Makine, tekstil, lojistik, turizm, eğitim, sağlık gibi dikey sektörlerde faaliyet gösteren firmalar için CeBIT Bilişim Eurasia, karlılığı maksimize etmek, maliyetleri düşürme ve risk yönetimi açısından en doğru platform.
 
katılım ücretsiz. ama ilk yıllarındaki enerjisi yok...
 
bir fuar daha bitti benim için... zaman kısıtlı olduğu için hızlıca gezme kdolayısıyla yüzeysel incelemek zorunda kaldık... en çok ilgimi çeken, elektrik tesisatçıları için dışardan getirilen havalı bir kılavuz çekme makinası oldu. aparata ipi bağlıyorsunuz, makinayı hava kaçırmıcak şekilde kablo çekilecek kanala dayıyorsunuz, ve yolluyorsunuz... ip borulara çekilmiş oluyor ve kılavuzunuz hazır...
cihazın videosunu merak edenler için buldum : ez50 Video deutsch - YouTube

Kendi üretimimiz olan pek çok şey yoktu herzamanki gibi ithal edilen ürünler vardı. yabancı özellikle uzakdoğu katılımı yüksekti... Network ekipmanları üzerine bir çok stand vardı... üç boyutlu görüntü, dokunmatik ekranlar, kablosuuz haberleşme üzerine de yoğun çalışmalar vardı. nerdeyse her bakanlığın büyükçe standları ve kullandıkları teknolojiler vardı. belediyelerin standları vardı. Bir bankamızsağolsun küçük girişimcilere sponsor olup orada yer almalarını sağlamıştı bu da güzel bir husustu. ..

robotik uygulamalrla ilgili pek birşey göremedim bir stant hatırlıyorum. bir iki foto ile de yazımı sonlandırıyorum sağlıckla...
 
Hava basıncı ile boru içine ip kılavuz gönderen aparat gerçekten çok güzelmiş Ümit bey.
Yıllarca şantiyelerde çelik kılavuzu dirseklerden çevireceğiz diye parmaklarımız nasır olurdu.
 
toplu taşıma araçlarıyla in bin in bin durumu darıcadan gitmek için çok zor geçen fuar için söğtlüçeşmeden servis kaldırılmıştı gene raht bi şekilde gidebilmiştim bu fuarda servis yok krşıya geçmek mesele o yüzden gidemedim
 
İp klavuzun fiyatı da önemli burada, çünkü sarf malzeme ip. Meselâ makine redikte edilerek boru içinden geçecek kablolar ipe bağlanıp ( ip kesilmeden ) makine üzerinden ayarlanabilir bir hızla çekilebilseydi gerçekten fonksiyonel bir makine olurdu. Yapılamayacak bir şey değil. Böylece ip deforme olana kadar belki yüzlerce daire tesisatı bitirilebilirdi. Elbette bu şekilde makara ( ip ) satışı da azalacaktı.Yapılamayacak bir şey değil. Bilmiyorum, belki sadece kablo çekmeye yarayan benim bahsettiğim şekilde çalışan bir makine de var piyasada. Böyle bir makineyi ülkemizde üretmeyi düşünen yerli firmalara naçizane bir fikir.
 
Son düzenleme:
ip 2 çeşit idi yanılmıyorsam biri 50 kg diğeri 220 kg kadar dayanıklı... elinize aldığınızda bu rakamlara inanmazsınız... aynı ipi kullandıktan sonra uc uca ekleriz bizde, Türk işi :)
 
fuara bende gittim...
biraz sıkıcı da geldi açıkçası...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,556
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst