Cd rom pc yi açarken açılıyor kapanmıyor

blade44

Üye
Katılım
20 Ağu 2010
Mesajlar
136
Puanları
1
arkdaşlar dvd rom um cd okuyordu ama yazmıyordu bende söktüm içini temizledim yerine taktım ama şimdi pc yi açarken kendi kendine açılıyor bi daha kapanmıyor kapattığım zaman anında açılıyor lütfen yardım
 
İçini temizlerken CD rafını oturtan mekanizmayı bozdunuz sanırım. Raf yarım çıktığında tekrar düğmesine basın ve rafın kapanması sağlayın. Eğer üstündeki data ışığı yanarsa raf oturmuş demektir. Ayrıca düğmeye bastığınızda Cd rafı çıkmamazlık da yapabilir. Birkaç defa düğmeye basmayı deneyin.
 
tepsinin hareketi ile çalışan minik bir mikrosviç var...dikkatli bakmak lazım..tepsinin açılma ve kapanma hareketi hangi svici harekete geçiiriyorsa o sviç ile ilgili bir durum var galiba..umarım anlatabilmişimdir...eskiden çok kurcalardım böyle mekanizmaları,uzun zaman önce bıraktım..zaman kaybından başka bişey değil...belki yenisini almak uğraşmaktan iyidir..
 
cdromların içinde motordan mekanizmaya hareketi aktaran lastikler var. ısıl sebeplerden veya Bakım sırasında lastiğin yağlanması nedeniyle mekanik kısım hareket alamayabilir. Lastiği çıkarıp alkollü pamuk ile silmeniz işe yarayabilir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,943
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst