cctv sistemlerin fiber optik kablolarla kurullması

taylan80

Üye
Katılım
3 Haz 2007
Mesajlar
58
Puanları
1
Yaş
39
cctv sistemlerin fiber optik kablolarla kurullması

öncelikle merhaba benim bir sorum olacak
cctv sistemlerde autodome ve sabit kameraların fiber optik bağlantıları nasıl yapılır


yani koaksiyel kablo kullanılan sistemlerde fiberoptik kablo kullanmak istersek kamera ve tv bağlantıları nasıl yapılır
veya hangi firmalar bu tip bağlantıları yapar biraz bilgi verirseniz sevinirim
 
Sn.taylan80 ,bahsettiğiniz uygulamayı BİLFA müh. elk. güvenlik sistemleri,perpa tic. mrk. B blok 02122226508 firmasının bir projesinde gördüm.EKİN AŞ. nin partneri olarak SANYO ürünleri ile MOBESA sistemi kuruyorlar.Bahsettiğiniz bağlantı için bir dönüştürücü cihaz kullanılıyor.Verdiğim adres ve telefondan ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
 
slm fıber optık data rj45 cevırıcı var ıp kamerayla yapabılırsın fakat ayrıca kameraya enerjı ıhtıyacı var
 
Sn.HALUKSAR: Benim kullanacagim sistemde kameralar IP.Merkezde bir DVR im var ve tum cameralar buna baglaniyor.DVR ile cameralar arasi connection FO kablo ile yapilacak. Senin soyledigine gore RJ45 Cevirici kullanmam gerekiyor.Bu cevirici her IP kamera icin ayri ayri mi kullanilmasi gerekiyor yoksa birden cok kamerayi connection yapabilecegim bir alet mi?Bu RJ45 Ceviricisi icin ortalama bir fiyat verebilir misin?
Birde kameralarin enerji ihtiyaci icin ayrica Cat 6 kablo mu kullanmam gerekiyor? Beni aydinlatabilir misin?
Tesekkurler iyi calismalar.
 
Ben aydınlatayım.

1. kameran network IP kamera ise ethernet fiber çevirici kullanmalısın.
Eğer
2. kameran analog ise video-fiber çevirici kullanmalısın
veya
2. ye alternatif olarak video sinyalini ethernete daha sonra fiber veya wireless ekipmanları ile istediğin noktaya aktarım yapabilirsin.

network kameraların var ise band genişliğine göre uygun network ekipmanlarını kullanmalısın. Birden çok kamerayı bağlayacaksan network switchleri rahatlıkla kullanabilirsin. Eğer kameran Power over ethernet destekliyor ise PoE destekleyen bir network ekipmanı ile cat6 kablosu üzerinde(data+besleme) besleyebilirsin.

Selamlar
 
Sn VODKA : Oncelikle tesekkur ederim verdigin bilgiler icin.Yanliz bi iki sorum daha olacak cunku olayi kavramaya calisiyorum yanitlarsan sevinirim.
Birincisi bu ethernet fiber ceviriciyi nerde kullanacagim.Yani DVR in oldugu yerde mi yoksa kameranin oldugu yerde mi?Ornegin 10 tane ayri ayri yerlerde villalar var ve bazi villalarda 2 tane bazisinda 3 veya 4 bazisinda da yanlizca 1 camera var. Bu cameralarin hepsi DVR in bulundugu Security Gate de toplaniyor.Simdi her kamera icin ayri ayri bu ethernet fiber ceviriciden mi kullanmam gerekiyor yoksa degisik miktarlarda giris portlari olanlari var mi onlardan mi kullanmaliyim?
Ikincisi bu PoE destekleyen bir network ekipmani diye bahsettiginiz sey nedir biraz aciklama yaparmisiniz.?
Tesekkurler iyi calismalar.
 
ethernet fiber çeviricileri her iki uçta kullanacaksın.
Kamera>ethernet>fiber.............fiber<ethernet<kamera şeklinde olacak
toplu olan noktalara 4 lü ethernet fiber çevirici koyabilirsin. aynı şeklide merkezde de toplaman gerek. yani değişik port miktarlarını kullanabilirsin.

google da poe nedir diye aratırsan detaylı bilgi bulursun
poe = ethernet kablosu üzerinden hem besleme hem de data alışverişini sağlayan bir teknolojik bağlantıdır.
 
bende bu konu hakkında bişey sormak istiyorum çaliştığım işyerıne yenı kamera sistemi kuruldu iki tane mobese 8 tane düz 12v calişan kamera var!cihazın ne oldugunu modelını bilmiyorum acıkcası daha bakamadım eski bi cihaz gibi duruyo şu eski videolara benziyo sanırım DVR olarak bahsettıgınız cihaz olabılır ınternet üzerınden bağlanıp kontrol yapılabılıyo ama nasıl yapıllıo bilmio araştırıyorum sanırım biras uzmanlık istiyor sorum şu cihazın yanında kameraları gördüğüm bi monitör var birden ekran karısıyor kameralar gorunuyor ekran gıtmıyo ama varla yok arasında bişey oluyo haftada bikere yapıo bunu cihazı açıp kapatıyorum sorun çözülüyo bi anlam veremedi neden yapar acaba?bişeyden mi etkileniyoki ama cihazın yanında yada yakınındada hiçbişey yok :S
 
bende bu konu hakkında bişey sormak istiyorum çaliştığım işyerıne yenı kamera sistemi kuruldu iki tane mobese 8 tane düz 12v calişan kamera var!cihazın ne oldugunu modelını bilmiyorum acıkcası daha bakamadım eski bi cihaz gibi duruyo şu eski videolara benziyo sanırım DVR olarak bahsettıgınız cihaz olabılır ınternet üzerınden bağlanıp kontrol yapılabılıyo ama nasıl yapıllıo bilmiyorum araştırıyorum sanırım biras uzmanlık istiyor sorum şu cihazın yanında kameraları gördüğüm bi monitör var birden ekran karısıyor kameralar gorunuyor ekran gıtmıyo ama varla yok arasında bişey oluyo haftada bikere yapıo bunu cihazı açıp kapatıyorum sorun çözülüyo bi anlam veremedim neden yapar acaba?bişeyden mi etkileniyoki ama cihazın yanında yada yakınındada hiçbişey yok :S
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,159
Kullanıcılar
449,823
Son üye
bulday

Yeni konular

Geri
Üst