cctv kamera kabloları en çok kaç metrede verimliliğini yitirir?

kablosuna göre değişir 750 mt kadar yolu vardır saygılar
 
4*1 CCTV kabloda 300 metrede görüntü alamazsın alırsanda bu verimli olmaz sürekli görüntülerde git gel olusur bilginize...
 
RG59/U ......230 metre
RG6/U.........305 metre
RG11/U.......457 metre TSE standardı budur.

1000 metreyi geçtigi zaman fiber optik kullanılıyor(en azından biz öyle kullanıyoruz)
 
Arkadaşım
WEP CAM KAMARALARI EN FAZLA 15 METREYE KADAR VERİM ALABİLİRSİN.SEBEBİ KULLANDIĞIN KABLONUN KESİTİ VE ADAPTÖRÜDÜR.ELİNDEKİ KAMERADAN FAYDALANMAK VE DAHA UZAK MESAFEDEN KABLOLU OLARAK GÖRÜNTÜ ALMAK İSTERSEN CCTV 2x1 0,5 mm LIK KABLO İLE ADAPTÖRÜN 1AMP. 12VDC OLMAK KAYDIYLA MESAFEN 250 METREDİR.RGU6 KABLOSU İLE MESAFEN 700 METREDİR. SON ZAMANLARDA KULLANILAN VE BENIM BIZZAT YAPMIŞ OLDUGUM SİSTEMLERDE CAP5 VE CAP6 KABLOLARI İLE UÇLARINA BALON SİSTEMİ TAKILARAK SES VE GÖRÜNTÜ ALIM MESAFESİ SİYAH BEYAZ 1500METRE RENKİ 1000 METREDİR. SAYGILARIMLA...
 
Fiber optik kablo kullanılması gereksinimi yoktur. çünkü sonlandırmasını yapamaz ki yaptığını varsayarsak bile maaliyeti kendini kurtarmaz slowdoom kamera alıp takması daha mantıklı olur.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
4x1 CCTV KABLO İLE DEĞİL 300 METRE 2000 METREDEN GÖRÜNTÜ ALABİLİRSİN BİLGİNE...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Tv kablosu ucuna vcr kamerayı bağlasam sonuç alabilirmiyim
 
öncelikle herkeze merhaba,
20 dakikalık bir üyelik sürecini atlattıktan sonra ( üyelik onay kodlarını okuma zorluğundan bahsediyorum özellikle)
sizlerle bilgimi paylaşmak istedim.
aşağıda yazılı bilgiler bizzat kandim tarafımdan yapılmış uygulamalardan alınmış bilgilerdir.
cctv kamera kablosundaki görüntü aktarımı kablo içindeki güç kablolarıyla sınırlıdır. nasıl derseniz anlatayım
kablo içerisinde bulunan kırmızı ve siyah kablolar (+12 ve - 12) ne kadar damarlı olursa mesafeniz o kadar uzar yani piyasada standart kullanılan ve çok vasat olmayan kablolar ile elektiriği max 150 - 160 metre kadar gönderebilirsiniz kablo içindeki power kabloları 2.22 ve 2.50 olarak değişir bu bilgiler 2.50 içindir 2.22 için ortalama 130 mt dir.
ama elektriği harıcen kamera tarafından verırsenız cctv kablo ile ortalama 400 mt kadar goruntu gondermenız muhtemeldir.
ayrıca anten kablolarından bahseden arkadaslarımızda olmus bi tershanede yaptıgımız uygulamadan yekpare 1000 mt rg6u4 kablo ıle goruntu aldık ve goruntude cok az bır kayıp vardı ki bunu kullanıcı fark etmedi bile.
daha ıyı bır kablo ıle bu goruntu 1200mt kadar taşınabılır dıye dusunmekteyım
saygılarımla...
 
Benim bildiğim, kaliteli bir RG6-U6 kablo ile 400 metreye kadar görüntü aktarabilirsin. 400 metreyi geçmen gerekiyorsa araya video sinyal kuvvetlendirici koyman gerekiyor.
 
Sn. esesibo26,

O bağlantı ekipmanının ismi balon değil balun konnektördür. Birçok uygulama alanı yer almaktadır çünkü empedans eşleştirme işlemi gerçekleştirmektedir. Bilindiği üzere de empedans eşleştirme maksimum güç transferi için gerekmektedir. CCTV sistemlerinde kullanılmasının da avantajları çoktur. Örneğin; Sıfırdan kablo çekmenin zor olduğu bir yerde cat5e kablo bulunmaktadır. Network bağlantısı için kullanılıyor olsa bile iptal edip o kablodan kamera görüntüsünü taşıyabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için; BALUN NEDR

Saygılarımla,
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,246
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst