Cctv kablo ısınıyor

hopuf

Üye
Katılım
21 Şub 2009
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
46
Arkadaşlar merhaba herkese,

iş yerime 4 adet cctv kamera tesisatı çektim. Ancak görüntüde çapraz çizikler var bnc leri kontrol ettim sorun yok 10 amper adaptör kullandım. Bu çiziklerin sebebi nedir acaba birde cctv kablosu sıcak bu normal mi. Kameraları tek tek de denedim yine aynı çizikler var sorun ne olabilir.. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
 
cctv kablo güzarganı belirlerken mağnetik alandan dolayı güç kablolarından uzak olmalı.Bir de mesafeniz uzaksa da yapabilir.
 
yok en uzak mesafedeki kamera 20m de adaptörden olabilir mi? birde adaptör bağlantı şeması varmı yanlış bağlamış olabilirmiyim?
 
* Adaptörünüzün + ve - 'larını kontrol edin.
*Adaptörünüz Kamera çalışma geriliminde çıkış veriyor mu?
*Kamerayı bağladığınızda voltaj düşüyor mu?
*Kamera bağlantılarını kontrol edin.
*Kullandığınız kablonun koaksiyel kablo olmalıdır. Bu arada kablo güzargahınızı sinyal bozucu durumlara karşıda kontrol etmenizde yarar var(ek yapmaktanda sakının).
 
Son düzenleme:
Sn.hopuf,adaptörden sadece bir kamerayı besleyerek deneyin.Deneme sırasında diğerkameraların besleme jakları çıkık durumda olsun.Böyle yapınca düzeleceğini düşünüyorum.Dediğimi teyit ederseniz.Her kamera için ayrı adaptör kullanınız.
 
piyasan 20 liraya temin edeceğim bir bilgisayar power supley ile 4 kamerana fazlası ile yatecektir bu powerlar elektrik parazitlerini önleyecek şekilde dizayn edilmiştir. eğer trafolu bir kaynak kullanıyorsan sistemde çalışanan bir motor dahi parazitlre neden olabilir.veya güçlü manyetik alan oluşturan bir çihaz örneğin tv veya kablodaki hasar bunları bir konrol et

kameraları bağladığın yerde değiştirerek dene bakalım eğer kablolar değiştiğinde çizgilerin yerleri değişiyosa sistemde değildir sorunu deneme yanılma ile çözeceksin bir çok nedeni olabilir ama güç kaynağı bu iş için önemli bir de toprak hattı var tabi böğle bir sorunu iyi bir topraklama olmamasından da yapar.
 
switching power supply kullanın. düz sıradan adaptörler işinizi görmez. endüstriyel powerler 40 lira civarı
 
Çözüm bulunca bizimle paylaşırsan bizde faydalanabiliriz. kolay gelsin
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,943
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst