cat5 ten elektrik gönderme

bencede gönderme. Bir voltajın düşük. Iki doğru akımdasın, üç kablo kesitin çok ince. Bence inanılmaz kayıp olur. Bana sorarsan cat5'in yanından 2x0,50 ttr çek ucuz olanlardan. Her türlü güç işini görür.


işte konunun cewabı buydu arkadaşlar proje bitti gerçi biteli çok oldu ama anca diğerleri ile ilgilenmekten şimdi girebildim foruma,bizde aynen mutkan arkadaşımızın dediği gibi yaptık.cat6 ve ttr işi çözdü video balunlarda işimizi kolaylaştırdı...
 
arkadaşlar merak ettiğim bir konu war kameralara elektriği cat5 kablodan göndersem problem olurmu deneyen warmı aranızda elektriği taşırmı acaba?yaptığım sistemlerde uzun metrajlı olduğu için artık balun kullanıyorum elektriğide cat5 le dağıtmayı planlıyorum sizce nasıl olur yardımlarınızı bekliyorum

arkadaşım ben görüntüyü cat 5 kablodan gönderdim hemde aynı kablodan internet erişimindede kullandım 12 voltta geçer görüntüde ama görüntüde uzun mesafede parazit olur eğer mümkünse sen görüntüyü taşı elektriği cebren yap daha sağlıklı olur
 
video balun
için cat 6 dışında kablo kullanmayın kışın yaptısanız yazın çalışmaz. sadece cat 6 ve maximim 2 kamera beslemeyide sakın bu kablodan yapmayın. aldıgınız para yaktıgınız işyerini telafi etmez. hapis cezasıda caba.

video balunun ithalatçısı sizce kim ????????
 
Tek kamera için problem yaratmayabilir ama kablonun üzerinden 5-6 amper geçirirsen kablo ısınmaya başlayacaktır. Özellikle yazın sıcak havalarda bu sorun teşkil eder diye düşünüyorum. 15 amperi ise kaldıracağını pek düşünmüyorum. Kablonun kesitini biliyorsan hesaplama yapmakta yarar var en fazla kaç amper taşıyabileceği ortaya çıkar.

ket 5 kablosu 15 amperi taşımaz
 
Cat5 veya cat6-7 gibi veri iletim kablolarından elektrik taşımayı kesinlikle ama kesinlikle düşünmeyin, hele hele uzun mesafelerde imkansız kablo külü temizlemekle uğraşırsınız, kısa mesafelerde 4+1 cctv kabloları vardır, bunları kullanabilirsiniz.
 
Arkadaşım sıradan bir cat5 le analog sisteme uyarlaman yani video ses ve besleme için kullanman kesinlikle tavsiye etmem olur ama cok sorun yasarsın oda kısa mesafede olur zaten . Gerılım gondermeyi yapabılırsın ama ancak cok ıyı bır kablo olması lazım ben ıp kamerada ve mikrotik acsess pointlerde kullandım eskişehir anadolu üniversitesinde iki eylül kampüsü. Bütün kantinler tek biryerden izleniyor ve bir kantinin çatısına koydugum cıhazla aradakı mesafe en fazla 150 metre oldu 150 metrede data sinyaliyle beraber 14 volt 2 amper güç göndermem gerekiyordu bunu ölçerek kesinlik kazandırdım . 150 metrede direk 14 volt verdıgımde bunun 12 volta düştüğünü gördüm çunku o mesafede kablo gerılımı emiyordu bu yuzden 17 volt 4 veya 5 amperlik bir adaptörle işi bitirdim gerılımı verdıgımde 14 volt degısmeksızın gelıyordu yukteykende hıc bır sorun olmadı. Bıraz uzadı ama umarım faydası olur.herseyı yerınde kullanmak en ıyısı:)
 
cat 5 ile 10 metrede telleri 4(+) er 4(-) er birleştirip 12V gönderdim,çok ciddi voltaj kaybı var...voltajı ölçmedim ama parmak izi okuyucu cihazın lcd gösterge paneli neredeyse okunmuyordu voltaj düşüklüğünden...yani iyi bir iletken değil....
 
cat 5 den olbilir dienlri anlayamıyorum............................hesaba kitaba gerek yok olmaz......
 
arkadaşlar cat5 tek damarını 15w trafodan kapı otomotigi butonuna bağladım sadece 3m
tabi + ucuna çalışmadı sebebi ne olabilir zil kablosundan ne farkı var?
 
konu 2009 da başlamış bugün 2015 . hortlatmak için yazmıyorum ancak yıllarca olmaz olmaz dediğiniz cat kablodan elektrik aktarımı bugün poe denen teknoloji altında çatır çatır kullanılıyor.

Neymiş demek ki belirli krtierler aşılmadığı sürece oluyormuş.Aylardır cat6 üzerinden 24volt3amper ile data aktarımını aynı kablodan yapıyorum.Kafama göre değil cihazımın fabrika önerileriyle bunu yapıyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,255
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst