Casper n310 tablet arızası

Şuphelendiğim parçayı soktum kısa devre kalkmadı.guc entegresi ni de söktüm yine kısa devre kalkmadı. Bazı kondansatör ler çift yönlü kısa devre gösteriyor. Bir ucu olması gerekiyor.baska öneriniz varmı.
 
kondansatorleri dışarda ölçtün mü? her iki tarafıda kısadevremi?
sonra bu parçaları söktüğün anda boş olan bacakların olduğu yerden mugamet ölcümü yapabilirmisin omaj cinsinden. (kart üzerinde)
 
bu tarz tabletlerde kolay kolay toz olmaz @Powerlineman sıcaktan lehim topları zarar görmüş olabilir. doğru... fakat bunuda körükörüne onarmak değil işin kitabına göre gitmek en mantıklısı bana göre. bu cihazın arızası bana göre Şarj entegresi gidik. ama emin olmak istiyoruz... ayrıca cihaza düşük amper uygulanmış bunuda gözönünde bulundur. kullanıcı hatası var.
Evet dogru soyluyorsunuz amper konusunda cihazin besleme kartina zarar vermis olabilir dedigim gibi herkesin gorusu bu konuda farkli laptopumun işlemci kısmında bir arkadasim sagolsun emanet olaran verdim cihazi aradan yilla gecti geri getirdi kendisinin yeni pc aldigi icin artik kullanmadigini soyleyip iade etti bana pc aciliyor ama cpu kullanimi 100 de 100 olarak gosteriyor termal macunu bittigi icin arkadas baya bi pc yi acip kurcalamis olmaliki islemci faninin sicaklik olcusune gore ayarlayan ldr ayak baglantisini koparmis nasil becerdiyse haliyle islemci sicakligi ile lehim teli eriyip ekran flexinin anakar ile birleşen noktaya yapismasi sonucu ekran kartini yakmis bulunmaktaydim konuyu gorunce bu geldi aklima
 
Kısa devre gösteren birçok kondansatorleri soktum .dışarda hiçbiri kısa devre göstermedi. Onları soktuğum zaman sökülen yetlerden ölçtüm omaj değerleri daha düşük gösterdi. Tüm kondansatör leri sokmek istemiyorum. İnternet te bu kartın datasheet dosyasını hiçbir yerde bulamadım.sadece axp288 datasheet inde ısınan bobinin bacağının 46- nolu bacagindaki buck5 ayağına bağlı olduğunu gördum. Buck5 nereye gidiyor kart şeması olmadigindan bulamadım. İşlemciyle alakası var gibi .
 
valla kardeş şimdi ölçümleri baştanaşağı yapmak lazım... lakin şimdi sana şurdan başla diyemiyorum. üzgünüm dediğin gibi şema olsa adım adım gidelim. birazda tecrube meselesi ben sana burdan elimden geldiğince yardımın dokunmasını isterdim lakin olmayacak sanırım. yer neresi senin?
 
Yerim trabzon . Yardımlarınız için sağolun. Tekrar ölçümler yapıp şansımı deneyeceğim. Cihazın kısa deverede kalıp ısınması olasılığı da var tabi. Bu da zarar vermiş olabilir. Birde şunu sorayım; SMD malzemeleri başka cihazdan sokup taksak sorun olur mu. Örneğin oradaki bobini sökerken kırdım başka telefondan aynı boyutta bobin taksam sorun olur mu. Telefonun güç devresinden.
 
Linkteki kart ikinci el imiş. Fiyatı da 600 TL dediler. Sahibinden com da da bulamadım ekranı kırık aynı modelden. Kısa devre olan kondansatör lerden + ucu imajı en düşük olan 13 ohm gösterdi . Onu da yerinden söktum yine kısa devre kalkmadı.soktugumde + bacağı 4 ohm gösterdi. İşlemcinin hemen yanında bu . İşlemciden dolayı olabilir mi. Cevaplarsanız sevinirim.
 
Cep telefonu tamiri için cic yapımı ile alakalı bir video izlemiştim belki işinize yarayabilir.

 
Yorum yazan arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum. Cic devresini yaptım. Olcumlerimde diyot konununda cic aletiyle resimdeki kısa devredeki kondansatör en düşük değeri gösterdi. 0.168 degerini aldım. Referans değerim 0.010 du. Kondansatörü soktum kısa devre kalkmadı. Çakmaklık gazi ile soguttugumda ilk önce işlemci ısınıyor. Nerede hata yapıyorum acaba. Açıkçası pes ettim biraz yoruldum.:)
IMG_20200518_013056.jpgIMG_20200518_013357.jpg
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,903
Son üye
furoz6868

Yeni konular

Geri
Üst