Casper E216HCSP Arızası

Sayın kesmez,yanlış tez üzerinde hala ısrar ediyorsunuz.

Onarabilmem için önerebileceğiniz bir yöntem var mıdır?şurayı kontrol et burayı kontrol et gibi
 
israr etmiyorum fikrimi söylüyorum. monitörü bir bilgisayara takmak çokmu zor. eğer çalışmazsa istediğiniz tamiratı yaparsınız.
bir önceki mesajım zaten size değil bylent e.
 
Vga kablom yok malesef.yasak olduğu içinde dışarı çıkamıyorum anca pazartesi vga kablosu alarak deneyebilirim
 
Anakart adaptör soketinde yazan gerilim nedir, ölçtünüz mü farklı mı çıkıyor?
 
Merhaba. Sinyal gelmeden LCD monitörün kullanılacağında ısrar eden tüm arkadaşlara özellikle söylüyorum, eğer monitöre sinyal gelmezse LCD monitör önce "sinyal yok" diyor ve ardından "uyku moduna geçiyorum diyor" ve biraz bekleyip hemen kapanıyor, gösterge LED'i renk değiştirip monitör de öyle kapanıyor. Şu anda 2000'de 2008'de ve 2017'de 2 adet satın aldığım LCD monitörlerin her ikisinde de (toplamda 4 ayrı LCD monitörde) bu olayı denedim, sinyal yoksa bir süre sonra 2000'de satın alınan LED aydınlatmalı değil soğuk, ince arka aydınlatma tüplü olan bu ilk çıkan LCD'lerde bile monitör yine kapanıyor, bunu deneyip görebilirsiniz, yani sn. kesmez'in bu konudaki ifadeleri çok doğrudur.

Örneğin masaüstü PC'nin iç kasa fanları çalışıp ekrana o anki bir iç sıkıntıyla HDMI veya VGA kablosuyla monitöre bağlı olsa bile eğer görüntü sinyali bu monitöre ulaşamazsa, bu monitörün " sinyal yok" ve " uyku moduna geçişle" gösterge LED'inin ışığını hemen değiştririp kapandığını herkesin bilmiş olması gerekiyor. Amerika'yı yeniden keşfetmeye hiç ama hiç de gerek yoktur. PC olmasına da pek gerek yoktur, örneğin HD next mini uydu alıcı olan kanky ile monitörün TV olarak birlikte kullanımında da, uydu sinyali veya uydu alıcı sinyali monitöre ulaşamazsa (uydu açılmayıp, elektrik adaptöründen gelmemesi gibi) ayni durum oluşur. Bunları hemen hergün kullandığım için de kendimden çok emin olarak belirtiyorum tüm bunları. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Kablonuzu değiştirdiniz halde sorun hala devam ediyorsa besleme kartının yanindaki görüntuyu aktaran karttadir daha önce iki tane aldım bu üründen çeşitleri var sadece VGA TV li özellikleri değişiyor kartların alıp çalışabilirsin önemli olan pin sayısı ve ekran girişi kablo tipi elimde muhtelif çalışır kartlar özel mesaj atabilirsin.
1171126481-1301156519.jpg
 
Bir iki malzeme daha değiştim.Monitör şuan normal sanırım.Laptobuma harici monitör olarak bağladım kullandım belli bir süre sonra laptop uyku moduna geçtiğinde iki monitörde uyku moduna geçti.Uyku modundan kasıt backlightların off konuma geçmesi.

Laptobu kullanmaya devam ettiğimde laptobun ekranı normal olarak yoluna devam etti ama casper monitör kendine gelmedi.Bu monitöre has bir şey miydi yoksa yine arıza tespiti yapmam gereken bir şey var mı,bilemedim.Bu konuda desteğinizi bekliyorum.

Sayın kesmezle zıtlığa düşmemizin sebebi;açılıp sinyal yok deyişinin hemen saniyesinde backlightları tamamıyla off konuma alışı oldu,zira 42''lcd tv mi monitör moduna aldığımda sinyal algılamazsa 5 dakika sonra tamamıyla off konuma geçiyor ve tv kendini kapatıyor.sinyal yok deyip hemen back lightları off konuma almadı yani.Bu konuda kusura bakmayın Sayın kesmez(adını bilmediğim için nickiyle hitap ettim)

Saygılar ve sevgiler

Anakart adaptör soketinde yazan gerilim nedir, ölçtünüz mü farklı mı çıkıyor?
Voltajlar normal görünüyor.Arıza devam ediyor bir kaç dakika açık kaldıktan sonra kendiliğinden görüntü kayboluyor.

Şimdi bir iki kere vga kablosunu söktüm taktım görüntü tekrar geldi.Sanırım monitörün görüntü aktarımını sağlayan kartında bir problem var.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,621
Kullanıcılar
449,934
Son üye
peldayilmaz

Yeni konular

Geri
Üst