Cartel 24000btu Klima Arızası

nezih usta

Üye
Katılım
12 Kas 2009
Mesajlar
11
Puanları
1
arkadaşlar başımda bela bir klimavar cartel 24000btu,luk klima ıstma esnasında dış ünüte fanmotoru çokaz çalışıyor ve dışünüte donuyor bloke oluyor buseferde haliyle ısıtma yapmıyor neden yapar acaba yardımcı olurmu değerli ustalar acil yardım. dışünüte kapasütörü sağlam soğutma konumunda çalışıyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Dostum muhtemelen klimanızın gazı eksik. Bu nedenle evap sensörü gaz basıncını hissemediği için (Gaz yetersiz olduğundan sistemde yeterli ısıya ulaşamıyor. Sensör de bu ısıyı göremediği için fan motoruna yol vermiyor.)
Ha! Peki neden çalışıp çalışıp duruyor dersen? İlk çalıştırmada fan devrede olmaz zaten az gazla da olsa kısmen ısınma olur. Sensör bu ısıyı hisseder ve fan motoruna yol verir. Fan motorunun çalışmasıyla birlikte petek hemen soğur. Bu defa da sensör istediği ısıyı göremediği için fanı tekrar durdurur ve işlev başa döner. Müteakiben bu reaksiyon periyodik olarak devam eder. Sistemin gazını tamamladığınız zaman sorun ortadan kalkacaktır. kolay gelsin.
 
dış ünite fan kapasitörü değiştir

arkadaşım adam dış üniteden bahsediooo iç ünite deil
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
öncelikle dış ünite sensör soketini kontrol et. problem orda değilse ve klimanın gazı eksik değilse.. dış ünite sensörünü değiştir derim.. kolay gelsin..
 
gaz basıncı normal ise kondensör sensörü (diş ünite sensörü) kaynaklıdır
 
normalde kılıma calısrken içerdeki petek sıcaklıgı bellı bır konuma gelmeden dıs unıte fanı stop etmez buyuk olasılıkla dıs unıte sensorunuzde sorun var ayrıca belkı söyle bısıyde ola bılır daha oncede benım basıma gelmıstı dıs unıte fan motorları arızalı olduklarında fan ıcerısınde sargıda veya govdeye bıtısık halde ısı termıklerı var fan motorunuz arızalı ve ısınıyorsa veya fazla akım cekıyorsa termık acar fan durur soguyunca tekrar calısır ve bu böyle devam eder sıze tavsıyem fan uclarına lamba bağlayarak veya ölçü aletınızle gelen voltajın devamlılığına bakarak sorunu çözebılırsınız kolaygelsın ................
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst