Can sıkıntısı

Dönen metale elle (alet yardımı ile) şekil verilmesi, daha önce görmediğim için bana ilginç geldi.

 
discovery kanallarında nasıl yapılıyor,nasıl yapılmış ta göstermişlerdi.
 
CNC makine hataları;



Aşağıdaki videoda, bir öğrencinin başına gelen torna kazası var. Daha önce de forumda yer almıştı ancak makinelerin gücünün ve tehlikenin büyüklüğünü, anlık bir hatanın nelere yol açabileceğini anımsatmak, seyretmeyenler ve hatta seyretmiş olanlar için bile tekrarında yarar var. Makinelerin başına uzun kollu veya bol giysi, eldiven, kravat, atkı, arkadan bağlanmamış uzun saçla yaklaşmamak, mutlaka koruyucu gözlük kullanmak gerekiyor. Kravat sözcüğü tuhaf gelebilir ama okuldan dönen çocuğunuz, iş için gelen veya tanıdık meraklı birinin başına bir şey gelmesi bir saniye bile sürmeyebilir. Bilmedikleri veya akıllarına bile gelmeyeceği için bütün sorumluluk makine sahibinde.
Aynı nedenle acil stop düğmesinin kolay erişilebilir bir yerde olmasında yarar var.

 
Son düzenleme:
Valla torna işi sakat. O sebeple herşeye rağmen ufak bile olsa torna almayacağım.
 
Tehlike günlük yaşamda da var. Ev kazaları bile çok yaygın. Kaygan, ıslak bir zeminde kayıp düşerek ölmek işten bile değil. Bir tanıdığın evinde patlayan düdüklü tencere nedeni ile bütün camların aşağı indiğini, kapağının metrelerce uzağa fırladığını bilirim. Tam güvenlik yok, korkarak da yaşayamayız.

Makinelerin gücüne saygı göstermemiz gerekiyor. Tehliklerini mümkünse makineleri kullanmadan bile önce öğrenmeli, hiç ihmal etmeden gerekli önlemleri her zaman almalıyız. Dediğim gibi kendimize ilave olarak makineye her yaklaşanı korumak da bizlerin sorumluluğunda.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,493
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst