Can Bus ile bitirme tezi

suleyman89

Üye
Katılım
18 Kas 2006
Mesajlar
280
Puanları
1
Bu sene son sınıfa(4.sınıf) geçmiş bulunuyorum bitirme tezimi de Can Bus haberleşme üzerine almak istiyorum.Hocayla da konuştum ve de o da kabul etti Can Bus üzerine aldım sayılır şimdi ise Can Bus ile ilgili proje araştırması safhasındayım.Daha önceden Can Bus ile ilgili bitirme projesi alan kişiler projelerini paylaşabilir mi ya da bu konu da önerisi olan varsa onu da paylaşabilirler.
 
bende can bu protokolleri üzerinde çalışıyorum şuanda 18F4580 VE 18F2580 üzerinde kendine ait protokolü var sadece MCP2551 ile bağlantısını yaparak bağlantısını kurmak kalıyor yazılımda master ve slave olmak üzere iki aşama var master senin kontrol etmek istediğin ana işlemcin ve slavelerde(sayısını artırabilirsin) senin sistem kontrol ünitelerin olucak buna göre bir yazılım yazman lazım o da kolay olacaktır

yapmak istediğin neyse burada paylaş yardımcı olmak isterim
 
Kavramları doğru kullanıyor muyuz emin değilim. Genel olarak bilinen master slave mantığı CanBus standardında geçerli değildir. Master Slave olayı obje odaklı sistemler için vardır. CanBus ise olay odaklı bir standarttır. Bir nevi Bus üzerinde ki her Node aynı seviyeye sahip olarak düşünebilirsiniz. Message ID lere atadığınız öncelikler dolayısı ile telegramlar belirleyicidir.
Bu konuyu yeni baştan yazmanın çok esprisi yok. Forumda Kuru Mahmut nickli bir arkadaşın anlatımı vardı. Türkçe detaylı ve güzel bir kaynak da Sevgili Barış Samancı' nın LPC2000 kullanma klavuzu isimli dökümanın da mevcut.

https://www.kontrolkalemi.com/forum...66-can-bus-nedir-derleme-bilgi-paylasimi.html
 
sen can bus kullanarak sistem kontrolü yapmayacak mısın ?
 
Can Bus ile ilgili bilgilerim de henüz başlangıç seviyesinde döküman araştırması da yapıyorum internetten birkaç birşeyler buldum da sayılır fakat daha nasıl bir proje yapacağıma karar vermedim o konuda da tavsiyelerinizi beklerim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,250
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst