camasırhane kompanzasyonu nasıl yaparsam düzgün sonuc alabilirim

kalaycı07

Üye
Katılım
11 Nis 2012
Mesajlar
1
Puanları
1
merhaba..
bir çamasırhaneye kompanzasyon kuracagım kurulu güç 40 kw.. 21 kw kurutma 9 kw camasır makinesi ve 3 tane de monofaze camasır makinesi 2 kw dan görürsek.. bu sekilde olan bir yere 8 kademeli kompanzasyon düzgün sonuç verir mi.. 8 kademeli reaktif güç rölesi mi yoksa 12 kademelimi kullanmalıyım.ve butün kondansatorler trifaze olsa hassiyeti nasıl olur ... bu forum bu konuda cok tecrübeli büyüklerimiz var yardımcı olursanız cok sevinirim..
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Yükün büyük kısmı Omik yük (ısıtıcılar) olması senin için bir avantaj, Ancak makinaların çalışırken sürekli dur kalk yapmaları sıkıntı olur. Giriş çıkış sürelerini çok kısa tutman gerekir. Buda malzemenin çabuk yıpranmasına sebep olur. Sen en iyisi devreye alma süresini kısa tut çıkarma süresini uzun tutki; Motor çalıştıktan kısa süre sonra kondansatörü devreye alsın ama Bir sağa, Bir sola işi yaparken :) aradaki dur kalklarda devreden çıkarmasın... Monofaze motorlar olduğuna göre Monofaze grup kullanman gerekir. 8 kademe işini görür gibi....
 
Hocam tristörlü bir pano al ben yazıyorum diye değil kimden alırsan al birdaha da arkana dönüp bakma bile derim. Uzun vadede düşündüğün zaman klasik kontaktörlü kompanzasyondan daha ucuza gelecektir çünkü :D
 
Son düzenleme:
hızlı girip çıkan yükler yok ise klasik kompanzasyon işletmeniz için yeterlidir doğru analiz ile çözüme ulaşırsınız
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst