Cam kaldırma için mühürlü röle

namusait

Üye
Katılım
31 Eki 2008
Mesajlar
25
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar sizlere birşey danişmak istiyorum. Araclarda cam kaldırmada kullanılan roleler var bu rölelere akım verdiğimiz zaman devreyi tammalıyor ve akımı kestiğimiz zaman devreyi bloke ediyor. Bir çeşit röle olduğunu duydum buna mühürlü röle diyorlarmıs akımı bi kere verdiğimizde biz tekrrar komut veya akım verene kadar devreyi acık tutuyormuş. bu tür biröleyi yapma imkanımız varmı aceba.
 
site ismi veremiyoruz arkadaşım internetde çok bilindik bir sitede otomatik cam kaldırma modülü var 18tl fiyatı oncamlar ıcın olanları var 4 camlar otomatık olanlar ıcın var netde arastır otomatik cam kaldırma modülü diye
 
Dediğiniz anahtar dokunduğunuzda camı sürekli kaldırıyor sonuna gelince ısınarak devreyi açıyor.
 
Arkadaşlar mesajı yazalı çok oldu ve ben sorunu kısmen çözdüm bulduğum çözüm su cam kaldırma motoru ile anahtar arasına tempra larda kullanılan cam modüllerini koydum modül söyle çalışıyor modülde 4 adet röle var 4 adet röle iki camı yönetiyor 1. cam kumanda edilirken indirmek için yada kaldırmak için cam düğmelerine 1 kez basmak yeterli oluyor cam tamamen açılınca yada kapanınca röle otomatik olarak devre dışı kalıyor. 2. cam da ise cam düğmesine bastığınız sürece cam açılıyor yada kapanıyor ancak cam tamamen kapandıktan sonra parmağınızı hala düğmede olsa dahi röle devre dışı kalıyor. aynı zamanda alarmın cam kapatma çıkışınıda cam kaldırma modülüne bağladım alarm devreye girince camlar otomatik olarak kapanıyor. modülün üzerindeki soket yuvalarına bakılırsa başka özellikleri de var ancak ben sadece cam kaldırma olayını biliyorum.
Ancak şunu söylemek istiyorum bu modüller cok kalitesiz ve röleleri ve devreleri çabuk arızalanıyor. Bu devreyi basit bir şekilde kedimiz yapamazmıyız mesela cam düğmesine bastık röleyi tetikledik röle mühürlenecek ve cam tamamen kapandığında bir termik kesici röleyi devre dışı bırakacak mümkünmü bu yardımcı olursanız sevinirim.
 
Bu konuda fikri olan yok sanırım.
Ayrıca yukarda verilen linklere baktım artık acılmıyor sayfalar.Bu konuda bilgisi olan arkadaşalrdan detaylı çalışan linkler ricaedebilirmiyim.
 
Araç marka ve modeli belirtebilir misiniz?
 
İlginiz için teşekkür ederim aracım tofaş doğan yardımınızı bekliyorum :)
 
Son düzenleme:
Cam kaldırma motoru devresine seri olarak 0,1 ohm 10 watt bir direnç bağlayın.Cam açıkken motor örneğin 5amper çeker fakat kapanıp zorlanmaya başlayınca 15 amper çekecektir.Bu 15 amper 0,1 ohm direnç üzerinde 1,5 volt gerilim oluşturur bu gerilim ile bir transistör+röle çalıştırılarak daha önceden mühürlenmiş olan röleler sıfırlanabilir...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,528
Kullanıcılar
449,905
Son üye
smartnet

Yeni konular

Geri
Üst