C# & S7300 ile C# Ethernet Haberleşmesi

Arkadaşlar TCP ile C# da aynı plc yi 2 farklı scadada (hepsi Aynı olacak)kullanmak istiyorum.
Mesela Operator ün biri elektrik kısmına bakarken diğeri havalandırmaya bakacak. Ama arıza ve olay kayıtları saatler hep aynı olacak.. Server pc üzerinden yapmayı düşündüm server pc arızalanırsa diğer scadaların aksamamasını istiyorum.
Tüm scadalarda data server oluşturup (Sql gibi) hepsi kendinde veri saklasa fakat Master Scada Slave Scada diye ayırsam aralarında (bayrak koştursam) geçiş yaptırsam. Scadanın biri kapandığında diğeri aktif olsa.. böylece log ve rapor lamaları aktif olan scaada üzerinden alsam..
Siz neyi tavsiye edersiniz.
Teşekkürler.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
arkadaşlar merhaba. Biraz uzun oldu ama lütfen sıkılmadan okuyun.Benim sorunum şu:

S7300 ile ethernetten (TCP/IP) haberleşmek ve amaca yönelik bir scada yapmak istiyorum. Arayüzü Visual C#.NET te yazıcam. Fakat PLC ile haberleşmede CPU ya gönderme/alma komutu yazmak istemiyorum. Yani C#.NET te öyle bir kod yazmak istiyorum ki, gitsin PLC'nin istenilen adresinden veriyi alsın/yazsın. Hem PLC ile haberleşmede hemde bu konuda yardım edebilirseniz sevinirim.

Daha önceden PC ler arasında ethernet (TCP/IP) haberleşmesi yaptım. S7200 serileri ile (PPI kablo ile) bir kaç scada çalışmam oldu amatörce. Demem oki haberleşme olaylarında biraz bilgim var. Buna yönelik açıklamalar yapabilirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,903
Son üye
furoz6868

Yeni konular

Geri
Üst