cıva buharlı lambalar neden sönüyor?

godzillas

Üye
Katılım
27 Ara 2007
Mesajlar
129
Puanları
1
Yaş
34
arkadaşlar KİREÇ FABRİKASI işletmesine bağlı dış aydınlatmalarda problem yaşanıyor..problem şu cıva buharlı lambalar var ve voltaj düştüğünde lambalar otomatikmen sönüyor acaba ne sorun olabilir?ve sonra soğuduğunda tekrar lambalar yanmaya başlıyor..böyle bir sorunu nasıl çözeriz arkadaşlar,ekonomik olarak bu tesisi nasıl sağlama alırız?sistemden 21A Akım çekiliyor VE 220V enerji ile besleniyor..önerilerinizi bekliyorum...saygılar
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sormuş olduğun sorunun sebebi zaten içinde yani gerilim düşmesi veya dalgalanmasından kaynaklanıyor. CB lambaların iyi olmayan yönlerinden biridir bu. şayet iktisatlı bir çözüm diyorsan ve de imkan varsa bir kesintisiz güç kaynağı yaptırıp gerilim dalgalanmaları veya düşümlerinden aydınlatmanı kurtarabilirsin ayrıca 21 A 220V demişsin anladığım kadarıyla aydınlatma düzeneği tek bir faza yüklenilerek yapılmış. şayet bu düzeni 3 faz üzerinden ve lambalara eşit olarak dağıtabilirsen atıyorum 21/3= 7 amper her bir faza lamba yükü gelecek şekilde dağılım olur ve şayet ki bir kgk yaptırırsan 1 faz 21 A nın maliyetine göre 3 faz 7 A maliyeti daha uygun olur ve elektrik kesintilerinde dış aydınlatma bir süre daha kgk tarafından beslenebilir.
bir ikinci seçenek ise gerilim düzenleyici(regülatörü) yaptırarak aydınlatma düzenine bağlayabilirsin.
bilgim dahilinde yazdıkları mumarım işine yarar. :)
 
Sn.doangun 'un görüşüne katılıyorum.Bu tür basınçlı lambaların çalışma gerilimi 180 V dur.Tahminim AG şebekeden besleniyorsunuz.Tr ya çok uzaksınız veya AG hat çok yetersiz.Ya regüle edeceksin ya da ampulleri değiştireceksin.Örneğin balastları by-pas yapıp 70-80 W tasarruflu ampuller kullanabilirsin.
 
3 faz üzerinden ve lambalara eşit olarak dağıtabilirsen atıyorum 21/3= 7 amper her bir faza lamba yükü gelecek şekilde dağılım olur

teşekkürler bunu düşünüyodum 3 fazı R-S-T Ayrı yüklere bölmeyi...ayrıca sistemde regülatör mevcut
değil..
Tahminim AG şebekeden besleniyorsunuz
evet suan da AG den beslenİyorum ama trafoya yakınım ve ayrıca ampuller by-paslı bilgileriniz için teşekkürler...
 
bizim fabrikanın aydınlatmasıda aynı aç kapa yanmaz hemen soğuması lazım bu lambaların özelliği bu
 
merhaba arkadaşım.bypas yerine balastlı kullansanız.hem ışık lümeni artar hamde randımanı artar.3 faza bölerseniz daha sağlıklı olur.3 fazlı aydınlatmanın diğer bir faydasıda 'stroskobik'olayın önlenmesidirki çok önemli bir konu.Stroskobik ne diye soracak olursanız?kısaca;dönen makina aksamlarını,dönmüyormuş gibi gösteriyorki..ALLAH mahfaza bir çok iş kazasına sebebiyet verebilir..İyi çalışmalar..
 
sağol kardeş ben olayı çözdüm bu arada stroskobik etki nedir bilirim elimde elektron mikroskobu bulunmakta...saygılar
 
iyi çalışmalar..bol kazançalar arkadaşım
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Geri
Üst