Cüneyt Arkın ın repliği..?

elek

Profesyonel Üye
Katılım
24 May 2006
Mesajlar
2,911
Puanları
318
"..kimseye merhamet etmem ulen.." diye bir film repliği vardı..hangi filmdi hatırlayan var mı..?:)
 
"..kimseye merhamet etmem ulen.." diye bir film repliği vardı..hangi filmdi hatırlayan var mı..?:)

Merhaba. Güzel bir konu başlığını açmışsınız, bunun için öncelikle teşekkür ederek sözüme başlayayım. Ben ise Kadir İnanır'ın bazı filmlerinde bu repliği hatırlıyor gibiyim, eğer çok yanlış hatırlamıyorsam.

Film çekim tekniğinde Malkoçoğlu Cüneyt ve diğer Karaoğlan filmlerinde yüksek yerlere ters perende ataarak çıkma olayı, aslında ayni yerden aşağıya doğru ters perendeyle inilip filmi tersine çekmeyle oluyor diye düşünüyorum. Ayni Cüneyt Arkın'ın veya Matrix filmleri serisinde Neo, Trinity, Morfius, vb.filmin baş kahramanlarının bu türdeki ters yükselip çok yüksek yerlere ters olarak çıkabilmesindeki gibi.

Araçların burun buruna çarpışıp önde oluşan infilak (Toz bulutu veya büyük infilak) ayni teknikle çekiliyor sanırım. Önce en en son karedeki olay (Patlama, infilak) iyi simüle edilecek şekliyle yapay olarak oluşturuluyor, sonrasında araçlar geri geri çekiliyor. Film tersinden kare kare oynatıldığında, sanki bu araçlar çarpışıp deforme olup ön kısmında bir patlama, toz bulutu oluşmuş gibi görünüyor. İlk anda da belki bu araçların belki bir hurdasını da koyabilmiş olabilirler.

Çok eski Türk (Yeşilçam) filmlerinde yanarak düşen arabaların oyuncak küçük arabalar olarak seçildiği zaten çok belliydi, dikkat etmişseniz eğer. Bunları gerçek olarak algılamak seyirciye düşüyor, yani tüm bu film çekme tekniği ve hileleriyl düşünüldüğünde. Kolay gelsin. Saygılarımla.
 
bir zıplayışla 10 bizanslıyı devirir.
 
Türk sinemasında Cüneyt Arkın bir yana diğerleri bir yana..


En sevdiklerimden biri:

 
Adamın birbirine benzeyen 100 tane filmi var :D Birinin ismini söylesem yanılma şansım o kadar yüksek olur ki :D
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,875
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst