Buzdolapları A+ olursa Keban kadar enerji tasarrufu olur

Katılım
9 Eki 2011
Mesajlar
231
Puanları
1
[h=2]Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD), sektördeki enerji verimliliği uygulamalarını paylaşmak üzere Ankara'da 'Beyaz Eşyada Enerji Verimliliği İçin Verimli İşbirliği' konulu toplantı düzenlendi.[/h]




Toplantıda konuşan Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (Türkbesd) Başkanı Özcan Aydilek, 24 saat aralıksız çalışan buzdolaplarının enerji tüketiminde ilk sırada yer aldığını ve yıllık sadece 17 milyar kWh enerjiyi buzdolaplarının tükettiğini söyledi. Evlerdeki 24 milyon buzdolabının 15 milyonunun enerji verimliliği düşük ürünler olduğuna dikkat çeken Aydilek, "Oysa bu ürünler, A+ ile değiştirilecek olursa Keban Barajı, A++ ile değiştirilecek olursa Atatürk Barajı ve A+++ ile değiştirilecek olursa 2 Keban Barajı'nın ürettiği elektrik miktarı kadar tasarruf sağlanabilir." dedi.
Enerji Bakanı Taner Yıldız da, Enerji Verimliliği Kanunu ile toplumdaki enerji verimliliği kültürünün yerleşmesi için bakanlık olarak çalışmaları hızlandırdıklarını söyledi. Sanayiden konutlara ve tarımdan sokak aydınlatmalarına kadar enerji tasarrufu konusunda geniş bir paket hazırladıklarını vurgulayan Yıldız, "Biz bu paketi önce Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a, sonra da Sayın Başbakan'a arz edeceğiz. Ondan sonra bu konudaki çalışma şekillenecek." dedi. Yıldız, bu yılın ikinci yarısından itibaren sadece A ve üzeri verimliliğe sahip beyaz eşyaların satılabileceğini açıkladı. Halen Türkiye'deki evlerde yaklaşık 15 milyon beyaz eşyanın A etiket sınıfı altı ve çok enerji tüketen eşyalar olduğuna işaret eden Yıldız, Türkbesd ile kurgulayacakları bir kampanya ile bunların değiştirilmesi gerektiğini dile getirdi. Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu ise Enerji Bakanlığı'nın enerji verimli, ürünlerin yaygınlaştırılmasıya ilgili kampanyasına destek kapsamında yüzde 50-60 düzeyinde enerji verimliliğine sahip buzdolabı, çamaşır makinesi, kurutma makinesi ve klimalarda bin 300 liraya varan indirim yapacaklarını söyledi. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül, projeye destek olmak amacıyla yürütülen kampanya ile enerji verimli çamaşır makineleri ve buzdolapları satışında yüzde 10, bulaşık makinesi satışlarında yüzde 7 artış yakaladıklarını, kampanyayı ocak sonuna kadar uzatmayı planladıklarını açıkladı. BSH İcra Kurulu üyesi Ronald Grunberg, verimsiz beyaz eşyaların verimli beyaz eşyalarla değişiminin 8-10 yıl içerisinde gerçekleştirilebileceğini, bu dönüşüm sağlanırsa yılda 1 milyar dolar kadar tüketicinin cebinden eksik para çıkacağını ifade etti. İndesit Satış Direktörü Turgay Dağ, bakanlığın projesine destek vermek için ocak ayı boyunca tüm ürünlerde indirim kampanyası düzenleyeceklerini söyledi. Candy Grup Satış Direktörü Engin Özsayın, kampanya çerçevesinde A sınıfı çamaşır ve kurutma makinelerini bu ay yüzde 40 indirimli piyasaya sunacaklarını ifade etti.
Kaynak: Zaman
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,942
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst