Buzdolabında Soğutma Problemi

Spinach12

Üye
Katılım
19 Haz 2010
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
38
Öncelikle merhaba herkese.
Bizim evde tek kapılı bir buzdolabı var. Anlayacağınız eski yani. Yaklaşık 1 sene önce de yeni bir motor takmıştık buzdolabına. O gün bu gündür iyi çalışıyordu. Ama şu son 3-4 aydır buzdolabından tik-tık sesler gelmeye başladı. Ve dün de buzdolabı soğutmamaya başladı. Şu anda buzdolabının içerisi dışarıdan sıcak durumda. Işıkları yanıyor ama soğutmuyor. Şu anda bile tik-tık sesler geliyor motordan. Buzluktaki bütün buzlar eridi. Hiç soğutmuyor. Buradaki problem sizce nedir? Nerede sorun var acaba? Yardımcı olursanız sevinirim.
 
motor basınc borusu (presun) kırılmış olabilir .yada gaz kaçağındanda olabilir veya drayer tıkalı olabilir...
 
İlgin için teşekkürler. Ancak şimdi farkettim, motordan ses gelmiyor fişe takınca, ayrıca motoru elledim, ellediğim gibi çektim hemen. Aşırı Isınmıştı motor. Acaba motor mu infilak etti :S
 
İlgin için teşekkürler. Ancak şimdi farkettim, motordan ses gelmiyor fişe takınca, ayrıca motoru elledim, ellediğim gibi çektim hemen. Aşırı Isınmıştı motor. Acaba motor mu infilak etti :S

merhaba
ya komprösörün rölesi arızalı
yada komprösör sıkışmış
yada sistem tıkanmıştır...
saygılar

çok düşük bir ihtimal olsada eger eski yuvarlak siyah termik le çalışan bir sistem ise takılan termik ya yanlış secimde olabilir yada içindeki bimetal çatlayarak sistemi istenilmeden korumaya alır.. buda komprösörün çalışmaya başlamadan termik tarafından durdurulmasına ve uzun sürede ısınmasına yol açabilir...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba,

Başlık açmadan buradan sorayım. Arçelik marka nofrost dolap var. İkinci el aldım.

Dolabı çok doldurduğum zamanlarda dolap soğutmayı kesiyordu. Fişini çekip kapakları açık 3 gün felan bekleyip tekrar taktığımda çalışıyordu. Şimdi aynı işlemi yaptım ama çalışmadı. Tık tık ses geliyor. Çözüm konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Bu süreçte gerçekleşen bazı durumları da belirteyim. Bazen çok sesli çalışıyor. Sanki fana birşey sürtüyor ve bu fan kapağı açınca duruyor. Hangi kapağı açarsam açayım duruyor. Kapatınca tekrar sesli çalışmaya devam ediyor. Sürtüyor sanırım bir yere. Sonra devam ediyorum kullanmaya dolabı ve fan duruyor. Dolabın üst kısmı soğutmaya devam ediyor ancak altı soğutmuyor. Bu bahsettiğim fan sirkülasyon fanı diye düşünüyorum.

Dolaptaki sorun sizce nedir. Yaptırmaya değer mi yoksa ikinci el bir dolap edineyim mi ? Dolap aslında yeni gibi yani eski dolaplardan değil. Yardımcı olursanız sevinirim. Ankara Batıkentte güvenilir bir tamirci bilen varsa iletişime msj atarsa sevinirim.

İyi çalışmalar.
 
ürünün modeli nedir?

defros (buz eritme sistemi ) sisteminde problem var. 50 ile 100 tl arasında maliyet çıkar
 
Merhaba,

Ne kadar doğru bilmiyorum ancak "5330 NF FH" yazıyor kapakta yapıştırılmış bir etikette. Sanırım bu değil google da arattım çıkmadı.

Araştırayım o halde o işi her usta yapabilir mi yoksa nitelikli bir usta mı bulmalıyım?
 
5230 olabilir. her ustanın dilinden anlıyacağı bir ürün değil. çevreden güvenilir bir usta bulursanız çağırın. yada yetkili servis çağırın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Geri
Üst