Buzdolabının atık suyu ve değerlendirilmesi...

Benim bildiğim; arkada alt tarafda, suyun birikdiği bir hazne ve termostat var, su birikdiğinde termostat devreye girerek suyu buharlaştırıyor. Onun için su birikmesini göremeyiz.
 
Evet aynen var abi fakat dolptaki su buharlasmıyor son bir aydır bu şekilde üçgünde falan doluyor ve taşıyor
 
Benim dolapta termostat ve rezistans yok.

Bu kabin kompresorun uzerinde olmasinin nedeni kompresor sicakligi ile buharlasma saglamasidir. Kompresor 50 - 60 dereceye ulastigi icin haricen rezistans filan kullanilmasina gerek kalmıyor

Bir diger uygulama ise kompresorun basma hatti bu drenaj kabinin icerisinde bir kac tur atarak kondensere gider. Basma hatti 60 derece civarindadir buharlasmayi bu saglar.

Buradaki durum buharlasma kapasitesinden daha fazla su gelmesi diye dusunuyorum.

Kolay gelsin.
 
Tesekkur ederim Serkan bey zannediyorum dediginiz doğru kapağın üst tarafı tam kapanmiyor orada bir açık var 10 cm kadar yeri tam öpmüyor oradanda dediginiz üzere hava alıyor olmalı kapak contasını degistiricem ilginize teşekkürederim kolay gelsin
 
Bazen ustalarin uyguladigi bir yontemi bahsedeyim,

Conta tutmuyor acik kaliyor sikayetlerinde once conta kapidan sokulur kirlilik varsa yikanir conta yumusamasi icin sicak su ile yikanir yada imkan varsa sicak su icinde bekletilir. Bu contanin yumusamasini esnekligini kazanmasini saglar.

Bir ikinci yontem conta dikdortgendir yukari asagi cevrilerek yonu degistirilerek tutunmasi saglanabilir.

Kolay gelsin.
 
Bir diğer yöntem aralık çok abartı değilse conta içine pamuk koyarak takviyelemek, tabi conta ve karşılığının temizliği ihmal edilmemeli!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,258
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst