buzdolabım donduruyor

belkisc

Üye
Katılım
20 Eki 2009
Mesajlar
1
Puanları
1
bosch marka iki kapılı bir buzdolabımıız var.en düşük ayarda bile gerçekten cok iyi sogutuyor.Fakat bir süredir alt meyveliğin hemen üstündeki yiyecekler donuyor. arkaya yakın olanlar, tamamen deep freeze gibi biraz önde olanlarda donuyor.sorun ne olabilir acaba , bir fikri olan var mı?:eek::confused:
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Buzdolaplarının genellikle köşelerine yakın yerlerinde soğuk hava üfleyen kısımlar var. Buzdolabına yerleştirdiğiniz yiyecekleri bu deliklere kadar dayamazsanız sorun hallolur diye düşünüyorum.
Soğuk hava üfleyen delikleri kapatmayınki buzdolabı içerisinde hava sirkülasyonu olsun
 
Dolabın arka duvarının altında su tahliye cıkışı vardır ağzını vede hortumun içini şiş veya benzeri bir araç ile temizleyin sorununuz hal olacaktır
kolay gelsin
 
Buzdolabının hava kanallarını tamamen kapatmayın ayrıca termostat arızalanmış olabilir. Otomatiğe geçmiyordur dolap bu sebeple olabilir.
 
Yazılan cevaplar sanırım sorunuza çözüm olmuştur. Arkadaşlar zaten belirtmiş ama ufak bir hatırlatma; dolap modeli ne olursa olsun içerisindeki hava sirkülasyon deliklerini kapatacak düzeyde malzeme yerleşimi yapmanız durumunda dolap, ayarlanan set derecesini yakalayıncaya kadar komprasör otomatik soğutmayı artıracaktır. Bu süreçte hava çıkışı kapalı yada kapanmaya yakın olduğu için hava sirkülasyonu tam olmadığından dolayı önünde duran yiyecek yada cisim neyse karlanmaya hatta donmaya başlayacaktır.
Hacim olarak düşünmek gerekirse 100 L' lik bir dolabın set derecesi 8 ise, dolap 8 dereceyi yakalayıncaya kadar içeriyi soğutmaya devam edecek, bu süreç uzadıkça soğutma derecesi düşecektir ki istenilen sıcaklığı yakalayabilsin. Aksi durumda likit nitrojene batırılmış gibi sebze ve meyvelerle karşılaşmanız gayet normaldir :)

Buzdolabının hava kanallarını tamamen kapatmayın ayrıca termostat arızalanmış olabilir.

Servis olarak müşteriye sorunlarıyla ilgili ön bilgi verecek bir alan açıp, konuları başlıklandırmanız güzel bir şey. Hem kullanıcının sorunu teşhis etmesini sağlıyor hemde sizi aramaları durumunda arızayı daha teknik olarak ifade edebilmelerini sağlıyorsunuz.
 
Hocam hava kanalları dışında donan meyve sebzelere su değiyordur ondan donarlar çok yakın koymayın temas etmesin
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst