Buzdolabı yağ basması

Katılım
7 Nis 2019
Mesajlar
27
Puanları
1
Yaş
35
İyi günler annemin dolabı soğutması Bi usta cağırdı dolap tıkalı dedi kılcal boruyu değiştirdi bide içeride radyatör benzeyen Bi alüminyum parçayı söküp asetonla yıkadı kuruttu içini gazın sesi sürekli akışkan hale geldi yani sesi önceden 2 veya3 saniyede bir pıst derken adam yaptıran sonra sürekli pıssssss diye gaz sesi stabil hale geldi ama dolap 2 gündür hiç durmadan çalışıyor gazın dönüş borusunuda gösterdi buzlanma yaparsa siboptan biraz biraz kaçırıp gazı buzlanmayı gider dedi buz yok ama terleme yapıyo bişey eksikmi yaptı acaba usta
 
marka model yazmamışsın hocam;

ama anlattıklarından sorunun büyük olduğu anlaşılıyor;
"gazın dönüş borusunuda gösterdi buzlanma yaparsa siboptan biraz biraz kaçırıp" böyle bir durum olmadığına göre,
soğutucu gaz fazla felan değil,
aksine ya az ya da kompresör performansı çok çok düşük; ya da bastığı gaz gövdede genleşme olduğu için dönüş basıncı çok çok düşüyor; kompresör dönüşten gaz toplayamıyor.

muhtemelen bazı modellerde kronik olan;
evaporatör ya da gövde coil lerinin basınç altında genleşme yapması ise bunun tamiri pek mümkün değil. yetkili servisi bu durumda yeni bir buzdolabı için eskisini alarak; yeni buzdolabını liste fiyatının 1000 - 1500 TL altına veriyor. Buzdolabı fiyatları son iki senede ikiye katlandı yanlız..
her durumda sen bence tekrar aynı ustayı çağır, eleman yapılabilecek herşeyi yapmış zaten dolaba, bayağı emek harcamış, iş bilen biri olduğunu düşünüyorum. Bunun sonuç teşhisini o koysun.
sonucu da buraya yaz, faydalanan biri çıkar bu hikayeden mutlaka
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst