Buzdolabı Ve Sigorta Atması

hulk3462

Üye
Katılım
24 Eyl 2011
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
34
Arkadaşlar evde 1 ay kadar yoktum ve sadece evde bzudolabının fişi takılıydı.Sık elektrik kesintisinden dolayı sigortalar atmış bu neyden kayanklanıyor sizce?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
aşırı akımdan yada sigortalarınızın kalitesizliğinden piyasada okadar çok marka sigorta varki tam bir fiyasko eger tanınmış bir marka sigortanız yoksa hemen değiştirin derim örneğin simens legrand abb önerebileceğim markalar ve tabikide olmazsa olmaz bir şey varki kaçak akım rölesi evinizde yoksa mutlaka taktırın
 
sigorta akımı kalitesi önemli ve kaçak akım rölesi olmassa olmazlardan biridir mutlaka sigorta özelliğini kullanma koşuruna göre ayarlayın
 
Arkadaşlar evde 1 ay kadar yoktum ve sadece evde bzudolabının fişi takılıydı.Sık elektrik kesintisinden dolayı sigortalar atmış bu neyden kayanklanıyor sizce?

Arkadaşım atan sigortamı yoksa kaçak akım rölesi mi. Geçenlerde bende böyle bir arız aya gittim, adam telefonda bana sigortanın attığını söylemişti ama ben eve gittiğimde atanın kaçak akım rölesi olduğunu gördüm. Aynen senin kik gibi adam 15 günlüğüne ev den ayrılmış geri geldiğinde KAR atmış ve buzdolabındaki yiyecekler bozulmuş. Arıza nedir dersen ben baktım araştırdım KAR 25 amperlik markası da VİKO idi. Sorunun kaynağını bulamadım. Tahminen buzdolabında sonradan devreye giren bir parçanın kaçak yapabileceğini buzdolabını servisine göstermesini söyledim ama bunun o kadar çok sebebi var ki. En büyük sebeplerinden birisi nem. Priz ıslak veya nemli olabilir, bina yeni duvarları nemli olabilir. Bu konuyu birkaç elektrikçi arkadaşıma daha sordum. Bir arkadaşım şöyle bir bir arız ayla karşılaşmış. Bina inşaat halindeyken elektrik borusunun içine su kaçmış o s uyu temizledik sonra arıza düzeldi diyor, ama bu arız ayı bulana kadar çok uğraşmış. Ama otomat ve kaçak akım malzemesinde kesinlikle Siemens'ten şaşmamak lazım derim. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,106
Mesajlar
915,018
Kullanıcılar
449,807
Son üye
bdursun

Yeni konular

Geri
Üst