Hava kanal içersindeki Ara-bölme ısıtıcısında veya Drain ( Tahliye ) ısıtıcısında muhtemelen sorun vardir.

Isıtıcı Ölçümleri Şu şekildedir..

Arka 6'lı soket sökülür, gövdeye giden soketten
Kırmızı-Mavi uç yaklaşık 304 ohm.
Ara bölme ısıtıcısı
Arka 6'lı soket sökülür, gövdeye giden soketten
K.rengi-Siyah uç 6.10 K.ohm (Kapılar kapalı)
F.F. Isıtıcısı
Arka 6'lı soket sökülür, gövdeye giden soketten
(Motor soketi çıkmış olması gerekir.)
Mavi-Siyah kablo yaklaşık 3 K.ohm
Bu değerler yaklaşık değerlerdir.
+ / - % 5 farklılık görülebilir.

Şayet değerler normal ise Isıtıcıların Yapışkanları da kalkmış fiziksel bozulma olmuş olabilir..
 
arkadaşım,heralde buzdolabımın sogutma sıstemınde bır arıza yok ki,ust bolme calısıyor.ust bolme ile alt bolme arasında soguk hava sırkulasyonun saglayan kanallar veya varsa bır fanı kontrol edersen belkı dıye dusunuyorum.
 
Elimde bir adet Indesit cift kapili buzdolabi var. Dolap NO FROST degil. Ust dondurucu kismi cok iyi sougtma yapiyor fakat alt kisim neredeyse sogutmyor diyebilirim. Yiyeceklerin koyuldugu alt kismin duvarini kontrol ettigimde ornegin calisirken hafif buz tutmus oluyor fakat buzdolabin motoru calismasini durdurduktan kisa bir zaman sonra kontrol ettigimde buzlar erimis oluyor. Ic kismin soguklugunu termometre ile olcmedim fakat oda sicakligindan en fazla 5-8 C derece asagi dusmus gibi duruyor. 15C'a kadar sogutan bir buzdolabda sorun vardir mutlaka. Buzdolabin lastikleri cok iyi durumda hic bir yerden hava almadigina eminim. Buzdolabinin termostat'indan supheleniyorum, termostati kontrol edebilmek icin bir yol varmi? yada baska bir ariza?

Buzdolabin motoru bozuk yada gaz basincinin dusmus olabilecegini dusunmuyorum cunku ust kisim gercekten cok iyi sogutma yapiyor. Elimi koydugumda hemen yapisiyor. Ust kismin cok iyi calisiyor.

Yardimci olursaniz cok sevinirm.
 
Motoru durdurdukdan sonra diyorsunuz. Buzdolabı kendisi mi duruyor yoksa siz mi durduruyorsunuz. Şayet kendisi duruyor ( termostat atıyor ) ise soğutma sisteminde herhangi bir sorun yoktur. Kendisi durmuyor sürekli çalışıyor ise Gaz eksikliğinden dolayı soğutma yetersizliği vardır. Karşı duvarda ki gizli soğutucunun tamamının soğutmuş / ince bir şekilde buzlanmış olması gerekir. Bakınca zaten ölçüleri belli olur. Yarısı donuyor yarısı donmuyor ise kaz kaçağından dolayı gazın eksik olma ihtimali yüksek. eğer böyle bir durum var ise gövde içindeki soğutucularda kaçak vardır ve tamiri mümkün değildir.

Ama bu tür şikayetlerin geneli gaz kaçağı ile ilgilidir. Buzdolabınız 8-10 senelik var ise bu ihtimal oldukça yüksek
 
slm arkadaşlar arçelik 5060 nofrostun ısıtıcılarını nasıl sökebilirim
 
Arkadaşlar bende Arçelik 5070 N Nofrost buzdolabı var,Üst bölmedeki fan çalışmıyor ne yapmam lazım.
 
Fan çalışmıyorsa ya fan motoru bozuktur ya da kapıların, kapanınca bastıkları butonların biri bozuktur. Hangisinin arızalı olduğunu bulup o parçayı değiştirmelisin.
 
Üst kapağı açıp butona elinizle basın. Çalışıyorsa Butonu itekleyen kapı iç plastiği delinmiş olabilir. Bu sebepten kapı kapanınca Buton basılmıyordur. Bastığınız halde çalışmıyor ise. Fan motoru burcları sıkışmıştır. ufak da olsa ustalık el becerisi gerektiren bir iş. Dondurucu bölümdeki karşı kapak tırnaklı geçmedir. Tornavida yardımı ile kendinize doğru çekip çıkartın. Buzlanma karlanma var ise çıkması zor olur hatta kırabilirsiniz. Bunun için eritip de sökün. .o kapağı çıkardıkdan sonra Fan motorunu görürsünüz. Ön kapağın arkasındaki kapağı sökmek için de Fan motorun sağındaki ve solundak i 2 tane vidayı sökün Fan motorunun bağlı olduğu kapağı da çıkarın. gerisi mantık işi
 
Merhaba sevgili arkadaşlar. Profilo tek kapılı eski tip buzdolabımız var (1996 yapımı). Buzluk kısmı çok buzlandığı için erisin diye dolabın üzerindeki soğutma derecesi ayar düğmesinin ortasındaki düğmeye bastım. Motor durdu buzlar bir kaç saat sonra eridi. Daha sonra düğme kendiliğinden geri attı ama hala soğutmaya başlamadı (neredeyse iki gün oldu). Motor çalışmıyor. Sadece yaklaşıp dinleyince gaz dolaşımı oluyormuş gibi ses geliyor. Ne yapmam gerekir. Şimdiden çok teşekkürler..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst