buzdolabı parçası

prose

Üye
Katılım
5 Şub 2009
Mesajlar
107
Puanları
1
Yaş
37
iyi günler
aşağıdaki resim no frost buzdolabının içindeki ısıyı ayarladığımız bölüm.çember içine aldığım yerin içnde metal boru şeklinde bir parça var.acaba bu boru gibi olan kısımın görevi nedir?çalışıp çalışmadığını nasıl anlarız?
 
Resimdeki bölüm'mün adı Damper termostat . Görevi difiriz den alt bölüme pompalanan soğuk havanın dozajını ayarlar. dolaplarda yıldızla ölçülen difriz soğutma dereceleri vardır

Misal : *** 3 yıldız sogutucu -18 difiriz + 2 alt bölme soğukluguna ulaşa bilir . damper termostat ta ,alt bölüm yaterli soğutmaya ulaştıgında difirizden pompalanan - 18 havanın alt bölmeye ulaşmasını engeller . Test etmek isterseniz parcayı kırmadan sökün ve enaz - 5 yapan bir sogutucuya koyun sağlamsa soğudukca açık olan hava bölümünü nasıl kapattıgını gözlemliye bilirsiniz
 
hocam
malesef denemek için böyle bir imkanım yok.acaba parçayı söküp dolabın kendi içine koysam buradaki soğukluk devamlı artacağından bu şekilde çalışıp çalışmadığını göremez miyim?
 
Son düzenleme:
Sizin dolaptan şikayetiniz neydiki o parçayı arızalı diye düşünüyorsunuz ? O parça kolay kolay bozulmaz ama kurcalanır sa ayarları değişir farklı ısı birimlerinde çalışır .
 
aşağı kısım tam soğutmuyor gibi.bu parçanın üstü de renk değiştirmiş.acaba bu parça mı bozuk ta içerinin ısısını ayarlayamıyor diye düşündüm.
 
Alt bölmeye bir termometre koyarak ısı degerini gözlemleyin +5 ile+2arasında bir değer okumanız gerekiyor bu degerlerin üzerinde bir deger okursanız ara bölme hava kanalları tıkalı demektir (termostop hatası )
 
Alt bölmeye bir termometre koyarak ısı degerini gözlemleyin +5 ile+2arasında bir değer okumanız gerekiyor bu degerlerin üzerinde bir deger okursanız ara bölme hava kanalları tıkalı demektir (termostop hatası )

SN ALFA ROMEO
termostop u değiştirdim.dereceyi koydum + 9 gösteriyor.bu değer yüksek galiba.şimdi resistansı kontrol için resistansın uçlarındaki kabloları direk elektiriğe bağlasam acaba olur mu?olursa iki ucundaki kabloları nasıl bağlamam gerekir?patlatırım diye korkuyorum da.....
 
rezinstans büyük ihtimal saglamdır öncelikli olarak termo stop 'u söküp ölçün geçmiş konularda resimleri vardı göz geciriverirseniz faydası olur sanıyorum
 
55 derecelik yeni bir termostop takmıştım.acaba bu yeterli olmaz mı?bir de 3 gündür kontrol ediyorum,aşağı su akan bölüme hiç su gelmiyor.acaba bu damlama her zaman mı olması gerekir,yoksa az geldiği içn kendiliğinden kurur da ben mi göremedim?
 
55 derecede yeterli ve daha emniyetli görev olarak sigorta işlevi görüyor .su yogunlugu sizin dolabın kapısını acıp kapama sıklıgına paraleldir birde dolabınızı bılundugu zemini egim varsa terazi ile kontrol edin %5 acı ile arkaya yaslayın.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,889
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst