buzdolabı motoru(ekovat) ile kompresör yapılırmı

o zaman proje güm ama korkmaz kardeş 60ltlik tanka 5-4 bar yetiyor şimdi buzdolabı motoru yok yetmez dersen bu yapacağım projeden vaz geçecem.vermiş olduğunuz resimlerden pay alarak böyle bir çalışma düşündüm.peki başka yapacağımız bir sistem yokmu acaba
 
daha yüksek basınç için küçük araba lastik kompresörleri kullanılabilir, bunların debisi düşük ve 10dk dan daha fazla kullanamayacağınız için , büyük bir tank yapmak lazım, kompresörlerde sıkışan havanın nemini almak da önemli..
 
buzdolabı motoru(ekovat) çalışma sırasında bir miktar yağ süpürür.zamanla kompresörün yağını da kontrol etmek gerekir.harcanacak para ile alınacak verim kıyaslandığında ,yapılacak işlem bana göre boşa uğraş olur.en güzeli hava kompresörü alıp kullanmak.küçük ebatda hava kompresörü 200 tl ye alınabiliyor.uğraşmaya değmez.
 
Arkadaşlar ben bu işle ugraşmaktayım ekovattı basınç şalteridi, manometresi kazanı rekorları size 200TL yi blur birde uzun zaman alar doldurması tavsiyem 200-250tl verip 50 litre akuple bir kompresör alıp başınızın aramamasını tavsiye ederim...


Teşekkürler....
 
slm arkadaşlar biz bir tane yaptık tank olarakta uzun araba tüpü kullandık fakat motor 3 defa doldurduktan sonra dördüncüsünde motor aşırı ısınıyor ve termik açıyor soguyunca otomatik olarak tekrar çalısıp görevini yerine getiriyor bidaki termik açaa kadar:)
 
mrb arkadaşlar ekovat dan kompresör yapmak isteyen arkadaşıma şu tafsiyede buluna bilirim ön önemlisi emliyet subobu koymayı unutma yüksek başınca girerse en azından tahliye eder havadaki basınç .basınç salterinin örneyin 6 tı barsa emliyet sibonunu 7 bara ayarla. kompresörün emişine filitre koyarsan kompresör vakum yaptıgında içine pislik veya partükül cekmez, ekovat kompresör içine pislik ceker se temizleme sansın da yok
 
merhaab arkadaşlar, butun malzemelerim hazırda bekliyor ama motor kısmını henuz cozemedim. problemim su : elimde 400V 3 50hz - 440V 3 60hz bir kompresor var 28 bar uretitor (Tecumseh 2.5HP TFH4531F) start kapazitorunde problem var, degişeceğim. evde trifaz elektriğim yok bu motoru 240V da çalıştırma şansım olabilirmi?
 
arkadaslar bu kadar emek ve maliyete hic gerek yok.. 150 tl cıvarında satılan hazır kompresorler mevcut..
 
Arkadaşlar merhaba,
Ben elektrik olmayan bir ortamda kompresör ihtiyacını karşılamak için bir sistem yaptım.
150Tl ye benzinli bir tırpan motoru aldım(debriyajlı) ve elektrikli kompresörün motorunu sökerek bu iki sistemi uç uca bağladım.
İlk başta verimli çalıştı fakat daha sonra benzinli motor balata sıyırmaya başladı.
Uzun lafın kısası elektrik olmayan bir yerde benzinli yada 12V aküyle çalışan kompresöre ihtiyacım var.
Not: araba lastik kompresörleri çabuk ısındığı için uzun süre çalışamıyorlar. Bana en az 1 saat durmadan çalışacak bir kompresöre ihtiyacım var.
Bilgisi olan var mıdır?
 
250 - 300 bar basılabilinir dalgıç tüpüm var. 3-4 milyarlık kompresörler almadan daha düşük maliyetle doldurabileceğim kompresörler varmı ? Süresi önemli değil beklerim. ;) Tüm dalış malzemem var ama kompresörüm yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,239
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst