Buzdolabı kompresörü devreye giriyor fakat gazı sisteme basmıyor.

onur_84

Üye
Katılım
21 Tem 2010
Mesajlar
2
Puanları
1
Kasap tipi buzdolabının soğutma yapmadığını görünce öncelikle kompresörünü kontrol ettim ve sağlam olduğunu gördüm kompresörü çalıştırdığımda ilk 1 dakika sisteme sıcak gazı yolluyor bunu borulara dokunarak anlıyorum ama 1 dakika sonra kompresör gazı basmıyor.Sistemin tıkalı olabilileceğinden şüpheleniyorum.evaparatör ve genleşme valfini değiştirip sıfır taktım.Kondanser kısmını açıp içine kompresörle hava basıyorum hava rahatlıkla karşı taraftan basıncla çıkıyor aynı şekilde sıvı tankıda basınçlı hava bastığımda çıkışından havayı aynı başınçla salıyo.Ama şüphelendiğim başka bişey yok ya sıvı tankında bi sorun var yada kondanserde kompresörün neden gazı basamadığı hakkında bana yardımcı olabilecek biri varmı benim atladığım bir noktamı var yardımlarınızı bekliyorumm şimdiden teşekkürler.
 
aklıma ilk gelen exp valf iğnesi. iğne kalınlığının sisteme uygun olup olmadığını kontrol edin. Kondanser ve kompresör kapasiteleri ne ?
 
Son düzenleme:
kompresörün içindeki dişli mekaniizma tutukluk yapıyordur o kompresörü biraz hareket ettirip dene, çalışıyor gibi görünüyor ancak sıkışma yapıyor.
 
kompresörün içindeki dişli mekaniizma tutukluk yapıyordur o kompresörü biraz hareket ettirip dene, çalışıyor gibi görünüyor ancak sıkışma yapıyor.

bir yaşıma daha girdim siz beni kocataçaksınız komporasörde dişli ne gezer kardaş.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,609
Kullanıcılar
449,930
Son üye
oguuz680

Yeni konular

Geri
Üst